Τελευταία ημέρα της δίκης του Μπο Σιλάι με τη σύζυγό του να καταθέτει εναντίον του

14:22 23/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τελευταία ημέρα της δίκης του άλλοτε ισχυρού άντρα της Κίνας, Μπο Σιλάι, η σημερινή και όλα τα στοιχεία είναι σε βάρος του, αφού και η σύζυγός του καταθέτει εις βάρος του, αν και ο ίδιος αρνείται ότι δωροδοκήθηκε.
Όπως μεταδίδει το Γιούρονιους, χλωμή και αδυνατισμένη, η Γκου Καϊλάι, που είναι στη φυλακή αφού κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία ενός Βρετανού, κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο άντρας της γνώριζε για τα δώρα που είχε πάρει η ίδια.

“Γνώριζε τα πάντα, όταν θέλαμε να αγοράσουμε αεροπορικά εισιτήρια

η οικογένειά μας έπαιρνε τηλέφωνο πάντα τον Σου Μινγκ. Οτιδήποτε χρειαζόμασταν ζητούσαμε τη βοήθειά του και πάντα μας βοηθούσαν από το γραφείο του, είπε στην κατάθεσή της η σύζυγός του Μπο Σιλάι.
Η δίκη του Μπο Σιλάι ελέγχεται από τις κινεζικές Αρχές και οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση, σύμφωνα δε με πολλούς αναλυτές η ετυμηγορία είναι αποφασισμένη εκ των προτέρων.

Ο Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κατηγορείται ότι έλαβε 2,67 εκατομμύρια ευρώ από δύο επιχειρηματίες και καλείται να λογοδοτήσει για κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων ύψους 612 χιλιάδων ευρώ.
Επίσης, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, στην προσπάθειά του να εμποδίσει ποινική έρευνα εις βάρος της συζύγου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα