Ταχυκαρδίες: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε

14:19 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αν ο γιατρός σας έχει διαβεβαιώσει ότι οι ταχυκαρδίες που έχετε είναι αθώες, τότε σίγουρα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε. Πως μπορείτε όμως να τις αποφύγετε;

Χαλαρώστε

Το άγχος, αυξάνει την καρδιακή συχνότητα. Ο θυμός και ο φόβος πυροδοτούν την απελευθέρωση των ορμονών που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό για να είναι έτοιμος ο οργανισμός να αντιμετωπίσει την κατάσταση που του προκαλεί το στρες.

Υιοθετείτε τεχνικές χαλάρωσης και αποφεύγετε όσο μπορείτε καταστάσεις που σας αγχώνουν. Φτιάξτε ένα σωστό και ρεαλιστικό πρόγραμμα ώστε να ολοκληρώνετε τη δουλειά σας χωρίς να αγχώνεστε,

βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, και ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή.

Ξεκουραστείτε

Κόπωση αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς. Όταν ένα άτομο δεν ξεκουράζεται αρκετά, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του οργανισμού για περισσότερη ενέργεια. Φροντίζετε λοιπόν να κοιμάστε καλά το βράδυ και να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να αποφύγετε όχι μόνο την ταχυκαρδία, αλλά και την υπερκόπωση.

Πάρτε βαθιά αναπνοή

Για να επιβραδύνει μια …βιαστική καρδιά αγωνιστικά, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει διάφορες τεχνικές, όπως να πάρετε μια βαθιά ανάσα ή να βήξετε. Ωστόσο, αν παράλληλα με την ταχυκαρδία νιώθετε αδυναμία ή δύσπνοια θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη.

Προσοχή στα.. υγρά

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό. Μολονότι θεωρείται ακίνδυνη για τους περισσότερους ανθρώπους, μπορεί να προκαλέσει μια ταχύ καρδιακό ρυθμό. Για να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό σας καλό είναι να κόψετε ή να μειώσετε την καφεΐνη. Θυμηθείτε ότι εκτός από τον καφέ, καφείνη περιέχει η σοκολάτα, πολλά αναψυκτικά και κάποια φάρμακα.

Επειδή ταχυκαρδία προκαλεί και η αφυδάτωση, καλό είναι να φροντίζετε ώστε να είστε πάντα ενυδατωμένοι. Πιείτε τα συνιστώμενα 8 ποτήρια νερού καθημερινά για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Όταν αντιμετωπίζετε ένα γρήγορο καρδιακό ρυθμό, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα