Ασύλληπτος εξακολουθεί να παραμένει ο Ανδρουλιδάκης

Ασύλληπτος εξακολουθεί να παραμένει ο εκδότης και πρώην καναλάρχης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε πριν από ένα μήνα περίπου το αίτημα για αναστολή της ποινής που είχε καταθέσει ο ίδιος. Και παρά το γεγονός ότι η ποινή του δεν δύναται να εξαγοραστεί γιατί πρόκειται για ποινή κάθειρξης και όχι φυλάκισης.

Όπως είχαν αποκαλύψει το koutipandoras.gr και το HOT DOC, ο κ. Ανδρουλιδάκης είχε καταδικαστεί τελεσίδικα από το Εφετείο στις 30 Ιουλίου 2012 σε κάθειρξη

πέντε ετών για υπεξαίρεση 4,7 εκατ. Ευρώ. Δεν οδηγήθηκε όμως ποτέ στη φυλακή καθώς ο κ. Ανδρουλιδάκης επικαλέστηκε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα προβλήματα με την καρδιά του και αυτοκτονικό ιδεασμό.

Το παράξενο ωστόσο είναι, ότι αν και ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής του, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να ετοιμάζει το νέο εκδοτικό του εγχείρημα. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλιδάκης φαίνεται ότι νιώθει τόσο πολύ ότι δεν τον αγγίζει ο νόμος ώστε την ερχόμενη Δευτέρα σκοπεύει να ζητήσει από το Ε΄Τμήμα Αναστολών της εξαγορά της ποινής του.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό. Όπως αποκάλυψε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, η νομοθεσία προβλέπει την εξαγορά ποινής φυλάκισης έως και πέντε έτη, κάτω υπό ορισμένες προϋποθέσεις και σε καμία περίπτωση ποινών κάθειρξης. Επομένως ο κ. Ανδρουλιδάκης κακώς δεν έχει πάρει το δρόμο για τη φυλακή και εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι μόλις δύο μέρες πριν, ο κ. Ανδρουλιδάκης είχε βγει στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη και είχε υποστηρίξει ότι, με βάση μια τροποποίηση του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα το 2012, πλέον μπορεί κάποιος να εξαγοράσει και ποινές κάθειρξης εκτός από ποινές φυλάκισης.

Ο κ. Μαντάς όμως την επόμενη μέρα, διέψευσε κατηγορηματικά τον κ. Ανδρουλιδάκη. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι στάση θα κρατήσουν από εδώ και πέρα οι αρχές.

Διαβάστε σχετικά

Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Ανδρουλιδάκη για εξαγορά της ποινής


Επειδή της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, ο Ανδρουλιδάκης είναι έξω

Keywords
Τυχαία Θέματα