Σύσκεψη στο Λονδίνο για πιθανή έξοδο Ελλάδας από το ευρώ

18:37 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ και ο Πρόεδρος της Αρχής Οικονομικών Υπηρεσιών (FSA)Λόρδος Τέρνερ, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Ντέηβιντ Κάμερον και ανώτερους συνεργάτες του και συζήτησαν πώς θα αντιμετώπιζε η Βρετανία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας.

Η

πρωθυπουργία παρουσίασε τη σύσκεψη ως συνάντηση ρουτίνας και προγραμματισμένη, ωστόσο δεν διέψευσε ότι επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της βρετανικής Κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν και ο ανώτερος αξιωματούχος του ιδίου Υπουργείου Ντάνι Αλεξάντερ.

Η Ντάουνιγκ Στριτ υποστηρίζει έντονα ότι ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της ευρωζώνης εάν νικητές στις εκλογές του ερχόμενου μήνα είναι κόμματα που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας που αξιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο μεταξύ άρθρο κατά της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κρισίν Λανγκάρτ δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Γκάρντιαν» για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στην ίδια εφημερίδα το Σάββατο.

Η εφημερίδα κατηγορεί τη Λανγκάρτ για κενές περιεχομένου ηθικολογίες και διγλωσσία.

Γνωρίζει, αναφέρει η εφημερίδα, πολύ καλά το ρόλο των Τραπεζών της Β. Ευρώπης στην κρίση χρέους που στραγγαλίζει την Ελλάδα. Γνωρίζει πως πίσω από τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτές δάνειζαν αλόγιστα χρήματα στο ελληνικό κράτος, στις ισπανικές και ιρλανδικές φούσκες.

Η Λαγκάρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπεύθυνη, αφού ήταν Υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση, προστίθεται.

Τέλος, η εταιρεία εκτύπωσης χαρτονομισμάτων De La Rue αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εικασίες ότι θα εκτυπώσει χαρτονομίσματα σε δραχμές εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα