Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία

08:02 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέλη μιας μεραρχίας του συριακού στρατού υπό τη διοίκηση του αδελφού του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ έδιωξαν τους αντάρτες από την περιοχή Μπάρζεχ της βόρειας Δαμασκού και εκτέλεσαν συνοπτικά πολλούς νεαρούς άνδρες, δήλωσαν ένας μάρτυρας και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

“Τουλάχιστον 20 άρματα μάχης της 4ης Μεραρχίας και εκατοντάδες μέλη της εισήλθαν στην Μπάρζεχ το απόγευμα. Είδα στρατιώτες να πηγαίνουν στο σπίτι του 26χρονου Ασα λα-Αραμπ. Τον άφησαν νεκρό με δύο σφαίρες στο κεφάλι. Τράβηξαν τον 17χρονο Ασα Ουάχμπεχ από κάπου

όπου είχε βρει καταφύγιο, τον κτύπησαν και τον σκότωσαν. Αλλοι τέσσερις άνδρες περίπου 20 χρονών σκοτώθηκαν με αυτό τον τρόπο”, δήλωσε ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης Αμπού Κάις, τηλεφωνικώς από την περιοχή.

Στο Χαλέπι, οι δυνάμεις των Σύρων ανταρτών κατέλαβαν την Κυριακή, μια σχολή εκπαίδευσης πεζικού του συριακού στρατού, στην πόλη Μουσαλμιγιέχ, 16 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός που αυτομόλησε από τον στρατό του Μπασάρ αλ Ασαντ, βασιζόμενος σε πηγές ανταρτών στο εσωτερικό της Συρίας.

“Αυτή είναι μεγάλης στρατηγικής και συμβολικής σημασίας επιτυχία. Η σχολή έχει αποθήκες πυρομαχικών τεθωρακισμένα και οι σχηματισμοί που στάθμευαν εκεί προστάτευαν τη βόρεια είσοδο προς το Χαλέπι”, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία στο Ρόιτερς, ο Ταξίαρχος Μουσταφά αλ-Σέιχ, από την πόλη Απαϊντέν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Εξάλλου, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι τα συριακά στρατεύματα εκτέλεσαν την Κυριακή τουλάχιστον 20 άοπλους άντρες σε συνοικίες της πρωτεύουσας Δαμασκού. Σύμφωνα με ακτιβιστές οι άντρες ηλικίας μεταξύ 20 έως 30 ετών εκτελέστηκαν καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ενίσχυαν τη δράση των ανταρτών στην περιοχή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μελών της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ότι τα πτώματα των 20 αντρών συλλέγονται από τις γειτονιές, αλ-Ικλάς αλ-Ζαγιάτ, αλ Φαρούκ, αλ-Σαμπαράχ και αλ-Μπασατίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα