Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

11:33 26/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Ελλάδα και αυτό το σαββατοκυρίακο, καθώς δεν θα λειτουργήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός,

με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς αεροδρόμιο. Ακινητοποιημένα θα μείνουν επίσης τα τρένα του ΟΣΕ. Σημειώνεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε νόμιμη χθες την απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο Αθηνών Πειραιών, τα δύο αυτά μέσα επανήλθαν σε λειτουργία, ωστόσο οι εργαζόμενοι στο Μετρό προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της πολιτικής επιστράτευσης.

Τα σωματεία εργαζομένων αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν την δράση τους, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επιστράτευσης.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταγγέλλουν την επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση, για το μετρό, ζητούν την ανάκληση της και παράλληλα να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα