Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

08:37 10/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανικός Δημητριάδης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 9.30, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή σύσκεψη, συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Το τραπεζικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, ανέφερε,

προσθέτοντας ότι «ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο και η παρουσία του Διοικητή της ΚΤ, μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε Κυβέρνηση και ΚΤ για να συζητηθούν και τα ζητήματα του τραπεζικού τομέα τα οποία είναι εξαιρετικής σημασίας».
Λίγο νωρίτερα, στις 9.00, τεχνοκρατικές ομάδες της ΚΤ και της Τρόικας θα συζητήσουν τα θέματα του συνεργατισμού και των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργεί ο οίκος Pimco, στην Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι χθες στη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Βάσος Σιαρλή και Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης. Σήμερα στη συνάντηση αναμένεται ότι θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εμπορίου.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας είναι οι Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και Φίλιπ Ρότερ της ΕΚΤ.

Σε δηλώσεις του χθες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «είναι κοινή εκτίμηση ότι έχουμε καλύψει ένα δρόμο και ότι υπήρξε πρόοδος, από εκεί και πέρα δεν μπήκαμε σε συζήτηση των λεπτομερειών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».
Όπως είπε, κατά τη χθεσινή σύσκεψη συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις και έγινε «μια ανασκόπηση των όσων έχουν λεχθεί, διαβουλευθεί και διαπραγματευτεί εξ αποστάσεως».

Επανέλαβε παράλληλα «τη θέληση και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει την εντατική δουλειά που γίνεται έτσι ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για τη δανειοδότηση της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα