Συνεχίζει η διαρροή καυσίμων, αναφέρουν οι Οικολόγοι

12:45 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διαρροή καυσίμων στη Λάρνακα συνεχίζεται, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

“Μετά από τις δημιουργικές επεμβάσεις του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών – τις οποίες όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν εκτιμήσει – στην υπόθεση της διαρροής πετρελαιοειδών στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα έχει εντοπιστεί η πηγή της διαρροής. Πρόκειται για ένα πρατήριο το οποίο διαθέτει πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Δυστυχώς η εξ ίσου πεπαλαιωμένη κυπριακή νομοθεσία για τη λειτουργία των πρατηρίων πετρελαιοειδών δεν επιτρέπει την άμεση αναστολή λειτουργίας του πρατηρίου. Η

γραφειοκρατία και η αναποφασιστικότητα σε όλο της το κυπριακό μεγαλείο”, προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι δεξαμενές του πρατηρίου είναι γεμάτες – για να γίνει ο έλεγχος διαρροών – και τώρα τα καύσιμα διαρρέουν στο έδαφος και «εμπλουτίζουν» με πετρελαιοειδή το υπέδαφος της Λάρνακας.

Το Κίνημα καλεί τη Νομική Υπηρεσία να επισπεύσει τη διαδικασία νομικής επεξεργασίας των σχετικών νομοσχεδίων.

“Επίσης καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν κάθε νομικό εργαλείο για να αναστείλει αμέσως τη λειτουργία του το προβληματικό πρατήριο. Καλούμε το Δήμο Λάρνακας και τις άλλες δημοτικές Αρχές να μην εκδώσουν άδειες λειτουργίας σε πρατήρια που δεν έχουν όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και πιστοποιητικά”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα