Συνεχίστηκε η διαδικασία για την υπόθεση φόνου του Άντη Χατζηκωστή

17:07 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, με την αντεξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης, Σταύρου Βιολετή, οφθαλμίατρου της ΕΦ, από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Έλενας Κλεόπα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η κατηγορούσα Αρχή ρώτησε τον μάρτυρα αν γνωρίζει τη βασική εκπαίδευση των καταδρομέων. Ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να απαντήσει σε ερωτήσεις,

που αφορούν στρατιωτικά θέματα, επικαλούμενος στρατιωτικούς κανονισμούς δεοντολογίας.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στο μάρτυρα ότι κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων αναφέρθηκε σε στρατιωτικά θέματα, παρουσίασε εγχειρίδιο του στρατού και έκανε και παραστατικά ακόμη και τις κινήσεις της γάτας και του φαντάσματος.

Ωστόσο, ο μάρτυρας επέμεινε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει.

Η κ. Κλεόπα ζήτησε από το δικαστήριο να σημειωθεί η αντιφατική στάση του μάρτυρα, ο οποίος απάντησε σε όλες τις απαντήσεις της υπεράσπισης.
«Δεν υπάρχει καμιά αντιφατική συμπεριφορά από μέρους μου. Είναι κάποιοι στρατιωτικοί κανονισμοί, τους οποίους δεν οφείλετε να γνωρίζετε και αν συνεχίσετε να με ρωτάτε πιθανώς θα τους παραβώ», είπε ο μάρτυρας υπεράσπισης.

Η κατηγορούσα Αρχή υπενθύμισε στο μάρτυρα πως την προηγούμενη δικάσιμο, ο ίδιος κατέθεσε το εγχειρίδιο του στρατού ως τεκμήριο στο δικαστήριο και ότι απάντησε μια χαρά στις ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Διερωτήθηκε, επίσης, γιατί η ίδια σήμερα δεν μπορεί να του κάνει ερωτήσεις που αφορούν το στρατό, με τον μάρτυρα να ζητεί από το δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση, για να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι οποίες όπως είπε εμπίπτουν στους στρατιωτικούς κανονισμούς δεοντολογίας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00, με τον ίδιο μάρτυρα υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα