Η ΠΑΣΥΠΙ απορρίπτει την πρόταση του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών

16:31 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) δημοσιοποίησε σήμερα επιστολή της προς το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών με την οποία απορρίπτει ως αναποτελεσματική, αδιέξοδη, μονοδιάστατη και αντίθετη με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων της, την πρόταση που κατέθεσε το ΔΣ της εταιρείας στις 22 Ιανουαρίου.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει πως η πρόταση του ΔΣ ανατρέπει πλήρως το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης

της Εταιρείας, όπως αυτό εκπονήθηκε από τον οίκο Air France Consulting, ο οποίος και είχε επιλεγεί για να εκπονήσει το εν λόγω Σχέδιο έναντι υψηλού κόστους.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει προς το ΔΣ των ΚΑ ότι η πρόταση ανατρέπει ακόμη πλήρως τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης, Βουλής και ΔΣ για υλοποίηση του συγκεκριμένου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Εταιρείας, και πως η πρόταση δεν απαντά στο καίριο ερώτημα, γιατί το ΔΣ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Air France Consulting που ομόφωνα αποδέχθηκε το ΔΣ και να καταλήξει σε μια πρόταση εντελώς διαφορετική.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ακόμη πως η πρόταση του ΔΣ είναι αποσπασματική και καλύπτει μόνο το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων και όχι τις ευρύτερες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η εταιρεία για να καταστεί βιώσιμη [απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού (407 άτομα), αποξένωση τμημάτων, αλλαγές στη διευθυντική ομάδα, εξοικονομήσεις πόρων, κλπ).

«Η πρόταση σας σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί στην αναδιάρθρωση και εξυγίανση της εταιρείας που είναι το ζητούμενο για να μπορέσει να εξέλθει των αδιεξόδων, τα οποία προκλήθηκαν από τα διαχρονικά λάθη και παραλείψεις της Διοίκησης της Εταιρείας. Η πρόταση σας δεν επιλύει κανένα διαρθρωτικό πρόβλημα της Εταιρείας, αλλά αντίθετα διατηρεί όλες σχεδόν τις υπάρχουσες στρεβλώσεις, οι οποίες απειλούν την εταιρεία με κατάρρευση. Η πρόταση σας δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο για τη μελλοντική βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά απλά επαναλαμβάνει τις ίδιες πρακτικές και μεθοδεύσεις προηγούμενων παρεμβάσεων σας που οδήγησαν την εταιρεία στα σημερινά αδιέξοδα» προσθέτει στην επιστολή της προς το ΔΣ η ΠΑΣΥΠΙ.

Αναφέροντας ότι με βάση τα πιο πάνω και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και στον τόπο, η ΠΑΣΥΠΙ αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την πρόταση ως αναποτελεσματική, αδιέξοδη, μονοδιάστατη και αντίθετη με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων της, η ΠΑΣΥΠΙ επαναλαμβάνει τη δεδηλωμένη θέση των μελών της να συνεισφέρουν για τη σωτηρία και τη διάσωση της εταιρείας όπως έπραξαν απλόχερα και στο παρελθόν αποδεχόμενοι «μειώσεις απολαβών μέχρι 50% από το 2005 μέχρι σήμερα».

Η ΠΑΣΥΠΙ απευθύνει «ύστατη έκκληση» προς το ΔΣ να λάβει τα μηνύματα των καιρών και να αντιληφθεί τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει όλη η Κύπρος, ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες τομές και μεταρρυθμίσεις που θα εξυγιάνουν πραγματικά την εταιρεία και θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από το να συντηρούν μια θνησιγενή κατάσταση, αναφέροντας τέλος ότι τα μέλη της επιφυλάσσουν τα νομικά δικαιώματα τους σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις που θα πλήξουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και τον επαγγελματισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα