Συνάντηση ΥΠΕΣ – Προέδρου ΔΗΚΟ για την τοπική αυτοδιοίκηση

20:26 15/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στο πλαίσιο της ενημέρωσης, εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, των κομμάτων αναφορικά με τη διαδικασία μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ενημερώσαμε έτσι ώστε να γνωρίζουμε όλοι πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα και ιδιαίτερα εν αναμονή των πορισμάτων της μελέτης των Βρετανών εμπειρογνωμόνων για την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε μετά τη συνάντηση

ο κ. Χάσικος.

«Έχουμε καταστήσει κοινωνούς τους συνεργάτες μας, που είναι τα κόμματα και οι τοπικοί άρχοντες», πρόσθεσε, υποδεικνύοντας ότι η διάθεση είναι καλή για εξεύρεση λύσεων, έτσι ώστε «να βγούμε από τα αδιέξοδα που έχουν σήμερα οι Δήμοι, οικονομικά και άλλα, που έχουν σχέση με τις προσφερόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες».\

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι μέχρι το καλοκαίρι «θα είμαστε σε θέση να πάρουμε οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις, που θα μας οδηγήσουν ενώπιον της Βουλής για το τέλος αυτής διαδρομής της αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, δηλώνοντας πως είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα σημερινά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για δεδομένα που δεν μπορούν να παραγνωριστούν, όπως η μείωση των εσόδων του κράτους, η μείωση και συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας, αναφέροντας ωστόσο την ίδια στιγμή πως δεν μπορεί, βέβαια, να παραγνωριστεί ότι οι απαιτήσεις των δημοτών και οι ανάγκες και υποχρεώσεις των Δήμων παραμένουν στα σημερινά επίπεδα.

Άρα, πρόσθεσε, «είναι ξεκάθαρο ότι κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και αυτό πρέπει να είναι η συμφωνημένη βασική αρχή πάνω στην οποία θα οικοδομηθούν οι επόμενες προτάσεις».

Ανέφερε, τέλος, ότι θα αναμένονται οι εισηγήσεις των Βρετανών εμπειρογνωμόνων αλλά και ότι το ΔΗΚΟ έχει δώσει τις δικές του εισηγήσεις στον Υπουργό Εσωτερικών, και πρόσθεσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα προσεγγίσει όλα τα ζητήματα χωρίς δογματισμούς και θα συζητήσει τα πάντα, με πρωταρχικό στόχο να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους δημότες σε όλη την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα