ΥΠΑΜ: Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση

20:20 15/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα δεχθούμε τη μετατροπή των συνομιλιών σε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας και ανούσιας επίρριψης ευθυνών, όπως επιδιώκει η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Φωτίου είπε, μεταξύ άλλων, πως «είναι γνωστό ότι, όλες οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, στοχεύουν στην εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής συμφωνίας», προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ενδελεχώς κάθε πτυχή του προβλήματος και να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση».

«Οι συνομιλίες αποτελούν διαδικασία

επίδειξης υπευθυνότητας και δεν θα δεχθούμε τη μετατροπή τους σε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας και ανούσιας επίρριψης ευθυνών, όπως επιδιώκει η Τουρκία», σημείωσε.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, συνέχισε, «επιθυμεί τη λύση εκείνη, η οποία θα στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις αρχές και αξίες της ΕΕ».

Ανέφερε, επίσης, ότι «το ραγδαίως διαμορφούμενο γεωπολιτικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνει στην πατρίδα μας τη δυνατότητα να αναδείξει τον αναβαθμισμένο σταθεροποιητικό της ρόλο, συμβάλλοντας ενεργά στην επίτευξη ειρήνης και πολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως είπε, «ο εντοπισμός υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να αποτελέσει καταλύτη προς διαμόρφωση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για επίτευξη δίκαιης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα».

«Ορυκτός πλούτος και κυπριακό πρόβλημα, είναι δρόμοι παράλληλοι που πρέπει να συγκλίνουν μόνο εφόσον επιτευχθεί η πολυπόθητη λύση, έτσι που να αποβεί επωφελές για το σύνολο των νομίμων κατοίκων του νησιού μας», συμπλήρωσε.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, κατέληξε, «μπορούμε να βαδίσουμε μαζί μονιασμένοι, για να πετύχουμε ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τις επερχόμενες γενιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα