Συνάντηση ΥΠΑΜ με Υπαρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

18:26 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού καθώς και για την πολιτική βούληση και την ετοιμότητα της κυπριακής Κυβέρνησης για λύση στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των Συνόδων Κορυφής και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ενημέρωσε τον Υπαρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Sergey Ivanov, ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, σε σημερινή συνάντηση.

Ο Ρώσος αξιωματούχος

επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις των δυο χώρων και επανέλαβε τη στήριξη και την πάγια θέση της Ρωσίας για λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών ενώ εξέφρασε και τη βούληση της Μόσχας για ενίσχυση της συνεργασίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου και ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι ο λαός και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διατηρούν ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα και ευγνωμοσύνη διότι τόσο η Σοβιετική Ένωση όσο και η Ρωσία είναι ένας σταθερός φίλος που έχει στηρίξει διαχρονικά την Κύπρο σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, ο Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη συριακή κρίση, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και ο λαός της Συρίας πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις.

Πρέπει να βοηθήσουμε τους λαούς της περιοχής να δημιουργήσουν τους δικούς τους δημοκρατικούς θεσμούς, δημοκρατικές κοινωνίες και δημοκρατικά κράτη, πρόσθεσε.

Από μέρους του, ο Υπαρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις των δυο χώρων και επανέλαβε τη στήριξη και την πάγια θέση της Ρωσίας για λύση στο κυπριακό πρόβλημα, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Ivanov ανέφερε ότι η πολιτική της Ρωσίας στοχεύει στην ειρήνη, την ασφάλεια και την ομαλότητα στην περιοχή καθώς και στη λύση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα.

Οι δυο άντρες ανασκόπησαν τις σχέσεις των Υπουργείων Άμυνας των δυο χωρών και χαρακτήρισαν την αμυντική συνεργασία μεταξύ τους ως εξαίρετη, ενώ τόνισαν την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

The post Συνάντηση ΥΠΑΜ με Υπαρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση ΥΠΑΜ, Υπαρχηγό, Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων,synantisi ypam, yparchigo, rosikon enoplon dynameon