Συνάντηση Προέδρου Βουλής – Επιτροπής Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων

15:52 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του σώματος, Γιαννάκης Ομήρου κατά τη συνάντησή του σήμερα με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε

ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά επιμέρους θέματα, όπως το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η Αραβική Ανοιξη και θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την αντιπροσωπία και για το Κυπριακό και την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι, παρά την πάγια αρνητική τουρκική στάση, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης, βασισμένης στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αρχές και αξίες της ΕΕ και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, William Cash και σ’αυτή συμμετέχουν οι βουλευτές, James Clappison, Michael Connarty, Julie Elliot, Kelvin Hopkins και Henry Smith. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Υπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Matthew Kidd.

Keywords
Τυχαία Θέματα