Το διορισμό Χαννίδη συζήτησε η Επιτροπή Εμπορίου

14:53 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το διορισμό Μάριου Χαννίδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ εξέτασε σήμερα η Επιτροπή Εμπορίου, παρουσία του Προέδρου του ΚΟΤ Αλέκου Ορουντιώτη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού να προβεί στο διορισμό του Μάριου Χαννίδη στη θέση του ΓΔ.

Σύμφωνα με Βουλευτές, το θέμα θα πρέπει να μεταφερθεί για εξέταση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ είπε πως το θέμα του διορισμού

απασχόλησε πολύ έντονα το ΔΣ και πιστεύω, είπε, ότι «έχοντας υπόψη του τα δεδομένα του κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία που αφορούσαν τη θέση το ΔΣ πήρε τη σωστή απόφαση και διόρισε το σωστό άτομο για τη θέση του ΓΔ».

Αν υπάρχουν αμφιβολίες, είπε, ως προς την ορθότητα της απόφασης του ΔΣ «αυτό θα αποδειχθεί μόνο δικαστικά σε περίπτωση προσφυγής κάποιου εκ των υποψηφίων στο Ανώτατο Δικαστήριο».

«Για μένα δεν έχει τόση σημασία αν θα αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου η ορθότητα της απόφασης, αλλά θα αποδειχθεί στην πράξη εάν κάναμε σωστή επιλογή τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Οργανισμός και να φέρει σε πέρας το έργο του» ανέφερε.

Ο κ. Ορουντιώτης σημείωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι που κλήθηκαν για προφορική συνέντευξη πληρούσαν όλοι το Σχέδιο Υπηρεσίας και μπορούσε να πάρει τη θέση οποιοσδήποτε από τους 20 και πλέον υποψηφίους που παρουσιάστηκαν ενώπιον του ΔΣ.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης ανέφερε ότι η Βουλή έχει το δικαίωμα να ελέγχει και να εξετάζει την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των ενεργειών της εκτελεστικής εξουσίας.

Παρατήρησε ωστόσο ότι άλλο είναι εν μέσω διαδικασίας και πριν καν επικυρωθεί η πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή, να σπεύδει η Βουλή να εξετάσει αν ήταν ορθή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή όχι.

Ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι από τα οκτώ μέλη του ΔΣ, τα επτά έκριναν ως εξαίρετο το συγκεκριμένο υποψήφιο, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται με αυτό το αποτέλεσμα κάποιοι να επικαλούνται ζητήματα κομματικότητας και να κάνουν λόγο για ίντριγκες.

Ανέφερε ότι όσο η Βουλή απαιτεί να γίνεται σεβαστή η νομιμότητα και να εφαρμόζονται σωστά οι νόμοι και οι αρχές του διοικητικού δικαίου, άλλο τόσο πρέπει να εγγράφει θέματα που να κρίνονται με αντικειμενικό τρόπο ότι χρειάζονται εξέταση και όχι γιατί τάχατες ένα ΜΜΕ έγραψε ότι ο υποψήφιος δεν πληρούσε τα προσόντα, όπως ανέφερε.

Εξέφρασε την ευχή το θέμα να εξεταστεί στα πλαίσια των καλώς νοούμενων συμφερόντων του ΚΟΤ, εξαίροντας το ρόλο του οργανισμού για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης είπε η Επιτροπή Ελέγχου είναι η πλέον αρμόδια για να συζητήσει και να εξετάσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για το διορισμό.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι αν το ΔΣ αποδείξει ότι έχει λάβει τη σωστή απόφαση, τότε «εμείς θα χειροκροτήσουμε και θα στηρίξουμε αυτή την απόφαση». Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση που έλαβε, πρόσθεσε.

«Οι αποφάσεις ο

Keywords
Τυχαία Θέματα