Μουσικό Φεστιβάλ από τον Δήμο Λευκωσίας

15:32 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με τους Δημάρχους της μείζονος Λευκωσίας και εκπρόσωπο του Δημάρχου Λάρνακας παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσικού Φεστιβάλ Λευκωσίας 2012 την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από το Σάββατο 16 μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2012, Παγκόσμια Μέρα Μουσικής, στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και στην παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

Επαγγελματίες

και ερασιτέχνες μουσικοί, θα μετατρέψουν τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄, την Οδό Στασικράτους και την είσοδο των πεζοδρόμων Λήδρας – Ονασαγόρου σε ανοικτή μουσική σκηνή, χαρίζοντας πολύχρωμες μελωδίες κλασσικής, τζαζ, ελληνικής, ποπ, ροκ, λάτιν, Big Band και χορωδιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στις 10:00 το πρωί, με ένα λεωφορείο που θα μεταφέρει την μπάντα της φιλαρμονικής του Δήμου Λάρνακας μέσα από κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας με τελικό προορισμό τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ για να συνεχίσει η γιορτή.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για διεκδίκηση του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 και σε αυτό συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της Μείζονος Λευκωσίας και του Δήμου Λάρνακας.

Συμμετέχουν μουσικά σύνολα όπως η χορωδία Orphean Singers, το Κουαρτέτο Εγχόρδων από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο Florencio Rodriguez και η Latin ορχήστρα του, σύνολα τζαζ, χορευτικά συγκροτήματα, οι φιλαρμονικές των Δήμων Λάρνακας και Λακατάμιας, νεαροί μουσικοί από τοπικά ωδεία, παγκοσμίου επιπέδου Rock Bands όπως οι Minus One και οι καλλίφωνες κυρίες της όπερας όπως η Ελλη Αλωνεύτου και η Ιρήνα Ζένιου.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε ότι το Φεστιβάλ αποτελεί «ένα ζωντανό πανηγύρι μουσικής, χαράς και διασκέδασης, που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός της πρωτεύουσας».

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι «η Λευκωσία ως η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ο καλύτερος πρεσβευτής για την ανάδειξη του εθνικού μας προβλήματος και των καθημερινών δυσκολιών που προκύπτουν».

Πρόσθεσε ότι «η πρωτεύουσα για την επιβίωση της, χρειάζεται την αναζωογονητική πολιτιστική ένεση που προσφέρει ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας και πολιτισμός της Λευκωσίας παρέχει μια αχτίδα ελπίδας για αναζωογόνηση».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι «η πρωτεύουσα έχει την εμπειρία και μαζί με τη Λάρνακα και τους δήμους της μείζονος Λευκωσίας, έχει και τις υποδομές για αυτό και η Λευκωσία πρέπει να καταστεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017».

«Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όχι μόνον των δημοτών των εμπλεκομένων δήμων αλλά και όλων των Κυπριών», είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας και ανέλυσε τις εκδηλώσεις του Μουσικού Φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα