Συνάντηση Πικραμμένου-Παπούλια ενόψει της Συνόδου Κορυφής

17:47 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε σήμερα ο Ελληνας Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς χθες, καθώς και για τις εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, της ΕΕ, αύριο στις Βρυξέλλες,.

Ερωτηθείς για την αυριανή Σύνοδο, ο κ. Πικραμμένος δήλωσε ότι «δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Ηταν πάρα πολύ θετικό ότι χθες από όλα τα κόμματα μου υπεβλήθησαν συγκεκριμένες προτάσεις. Θα κάνουμε σήμερα το απόγευμα μια συνθετική εργασία και ευχαριστώ πράγματι όλους όσοι θα παραστούν και θα παρουσιάσουμε, πιστεύω, συνθετικές θέσεις αύριο στην άτυπη αυτή ευρωπαϊκή Σύνοδο».

Ο κ. Πικραμμένος ερωτηθείς αν παγώνουν οι νόμοι με αφορμή τη μετενέργεια, επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος», προσθέτοντας πως «συνεπώς, ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε».

Ο κ. Πικραμμένος έκανε έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν, διότι, όπως τόνισε, «η κυβέρνηση αυτή αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές».

Προκειμένου να προετοιμαστεί για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στης Βρυξέλλες, ο Ελληνας Πρωθυπουργός στις 16:00 θα έχει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα, τον Υπουργό Επικρατείας Αντώνη Αργυρό, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα, το διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλο, το διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Ακη Σκέρτσο, και τον επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργο Παγουλάτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα