Συνάντηση Παπούλια – Αναστασιάδη στην Αθήνα

12:27 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Πρόεδρος Παπούλιας χαρακτήρισε το Κυπριακό υψίστης προτεραιότητας ζήτημα για την Ελλάδα

μέχρι που να έρθει η στιγμή που το νησί θα επανενωθεί και θα απαλλαγεί από τον στρατό κατοχής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Παπούλια για τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο θέμα της ανεξαρτησίας της Κύπρου και τάχθηκε υπέρ ενός δημιουργικού διαλόγου που θα καταλήξει σε λύση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των Κυπρίων και θα απαλλάσσει από την κατοχή. Σημείωσε παράλληλα ότι η Τουρκία ως υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα.

Ο κ. Μεϊμαράκης καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον ελληνικό Κοινοβούλιο υπό τη νέα του ιδιότητα λέγοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της καλής συνεργασίας που υπήρχε και στο παρελθόν μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της κυπριακής Κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε την προθυμία του ελληνικού Κοινοβουλίου να συνεργαστεί και να συμπράξει με τη νέα Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της τόσο όσο αφορά την οικονομική κρίση όσο και στο Κυπριακό για μια εξεύρεση λύσης με βάση τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε συγκινημένος με την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο υπό τη νέα του ιδιότητα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού Ελληνισμού για όσα η Ελλάδα έχει προσφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη στάση της Ελλάδας και στη συμβολή της σε ό,τι αφορά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι μεγάλος αριθμός Ελλαδιτών έδωσαν το αίμα τους για την ανεξαρτησία της Κύπρου και πέθαναν στο νησί.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε ότι και το 1974 η Κύπρος πέρασε δύσκολα αλλά στάθηκε στα πόδια της, λέγοντας ότι και τώρα το ίδιο θα γίνει. Δήλωσε παράλληλα την επιθυμία του για στενή συνεργασία και συμπόρευση με την Ελλάδα.

Αμέσως μετά, στις 12:00 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογο του Κάρολο Παπούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα