Συνάντηση Οικολόγων με το Δήμαρχο Λάρνακας για μέτρα αντιμετώπισης των κουνουπιών

17:08 10/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη θα έχει η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Ιωάννα Παναγιώτου και μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας, αύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο.

Θέμα της συνάντησης είναι τα μέτρα αντιμετώπισης της επερχόμενης περιόδου αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης προτρέπει με επιστολή του που έχει σταλεί σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες να προβαίνουν έγκαιρα στη λήψη μέτρων

για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Προτρέπουμε επίσης τις Τοπικές Αρχές να προβούν σε ορθολογιστική διενέργεια οικολογικών ψεκασμών όπου απαιτείται σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για προστασία της δημόσιας υγείας.

Προτείνουμε επίσης τη διεξαγωγή επιστημονικής μελέτης για αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στις αλυκές Λάρνακας και Ακρωτηρίου με τρόπο που η όποια δράση να μην επηρεάσει το περιβάλλον των σημαντικών αυτών υγροβιότοπων, θέτοντας όμως τέρμα στην ταλαιπωρία των κατοίκων των παρακείμενων περιοχών και των επισκεπτών.

Ελπίζουμε όλα τα πιο πάνω να συμβάλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια για άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάθε χρόνο διεξάγουμε εκστρατεία ενημέρωσης των Δήμων και Κοινοτήτων για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε τη δημόσια υγεία πρώτιστο μας μέλημα και δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα