Εκτεθειμένος ο Γ. Λιλλήκας για πράξεις του όταν ήταν Υπουργός, λέει η Αθ. Κυριακίδου

15:25 10/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πλήρως εκτεθειμένος είναι ο Γιώργος Λιλλήκας για πράξεις του όταν ήταν Υπουργός Εμπορίου και Εξωτερικών (2004-2007), όπως αποδεικνύεται και από το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα , δήλωσε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου , η οποία προσθέτει ότι το δημοσίευμα τη δικαιώνει πλήρως. Καλεί επίσης τον κ. Λιλλήκα « να αναμένει την αυστηρή κρίση του λαού εφόσον επέλεξε να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα του τόπου».

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ

η κ. Κυριακίδου υπενθύμισε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Λιλλήκας κινήθηκε δικαστικά εναντίον της, «θεωρώντας ότι τα ερωτήματα τα οποία του έθεσα δημοσίως σε ραδιοφωνικές δηλώσεις μου (ΆΣΤΡΑ – 10/12/2012) αποτελούσαν συκοφαντικές δυσφημίσεις, λιβέλους και ζημιογόνες ψευδολογίες για τον ίδιο».

«Αυτό που ρώτησα τον κ. Λιλλήκα, ο οποίος σήμερα διεκδικεί την προεδρία του κράτους, ήταν σαφές. Πόσα συμβόλαια και ποιας αξίας πήρε η Marketway ή εταιρείες συνδεδεμένες με αυτήν, (π.χ. Publicis, Sporteam), από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά το χρονικό διάστημα που ο ίδιος κατείχε πολιτειακό αξίωμα, είτε του βουλευτή είτε του υπουργού», ανέφερε.

Η κ. Κυριακίδου πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα και καθήκον κάθε Βουλευτή, να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να θέτει ερωτήματα εκεί και όπου πρέπει, για θέματα σοβαρά που πιστεύει ότι ενδιαφέρουν τους πολίτες και πόσο μάλλον για πράξεις που αφορούν άτομα που διεκδικούν το ύπατο αξίωμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Βουλευτή, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο ΡΙΚ στις 18/12/12, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τα ερωτήματα που η ίδια είχε θέσει στον κ. Λιλλήκα και την αγωγή που καταχώρησε εναντίον της, ο υποψήφιος Πρόεδρος «απάντησε κατηγορηματικά ότι ούτε ένα τέτοιο συμβόλαιο υπάρχει».

«Σήμερα, η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Με συγκεκριμένα στοιχεία, αποκαλύπτει ότι, συνδεδεμένες με την MARKETWAY εταιρείες εξασφάλισαν μόνο από τον ΚΟΤ, συμβόλαια ύψους 9,5 εκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο που ο κ. Λιλλήκας ήταν Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών (2004 – 2007)», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Κατέληξε λέγοντας ότι «η αλήθεια, όπως αποδεικνύεται από το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα με δικαιώνει απόλυτα και αφήνει πλήρως εκτεθειμένο τον κ. Λιλλήκα, ο οποίος πρέπει να αναμένει την αυστηρή κρίση του λαού εφόσον επέλεξε να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα του τόπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα