Συνάντηση με την τρόικα είχε ο Υπ. Υγείας της Ελλάδας

18:28 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην οποία συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων στο 60%, με κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να τα συνταγογραφούν και παράλληλο περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ.

ευρώ για το 2014.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να τεθεί σε ισχύ το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, με εισοδηματικά κριτήρια.

Στα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα όσον αφορά την Υγεία περιλαμβάνεται και η ισχύς ενός νέου συστήματος τιμολόγησης των γενοσήμων και off patent φαρμάκων, με στόχο να μειωθεί η τιμή τους 30- 40% μεσοσταθμικά.
Απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, λέγοντας ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει φορέας που να λειτουργεί ως πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών υγείας παράλληλα.
Όσον αφορά τις ανεξέλεγκτες συνταγογραφήσεις, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας είπε ότι οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι ελέγχονται ήδη 87 γιατροί για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και το φαινόμενο εξακολουθεί να υπάρχει. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται αυτό γιατρού ο οποίος συνταγογράφησε μέσα σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ. Όπως αποδεικνύεται από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, ακόμα 60 γιατροί, εντοπίστηκαν να έχουν γράψει συνταγές φαρμάκων ακόμη και για νεκρούς.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα