Συνάντηση Κασουλίδη-Daul με Bill Gates

17:46 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιδιαίτερη συνάντηση με τον ιδρυτή της Microsoft κ. Bill Gates είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ι. Κασουλίδης, από κοινού με τον Πρόεδρο της Ομάδας του ΕΛΚ κ. Joseph Daul. O για πολλά χρόνια πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εξέθεσε στους δύο Ευρωβουλευτές τα κύρια σημεία της νέας καμπάνιας “Living Proof“ του ιδρύματος που φέρει το όνομά του και της συζύγου

του (“Βill and Melinda Gates Foundation“) και με τις δραστηριότητες του οποίου ασχολείται κατά προτεραιότητα, έχοντας για το λόγο αυτό εγκαταλείψει από το 2008 τη θέση του στη Microsoft.

Έχοντας συγκεντρώσει δωρεές άνω των 36 δις δολλαρίων (υψηλότερες από κάθε άλλο ίδρυμα παγκοσμίως) από την ίδρυσή του το 1994 και με έναν ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 3,5 δις δολλαρίων, το ίδρυμα Bill and Melinda Gates στοχεύει στην αναπτυξιακή βοήθεια στον Τρίτο Κόσμο, μέσω της αγροτικής ανάπτυξης, της χρηματοδοτικής βοήθειας σε φτωχούς πληθυσμούς, της βοήθειας πρόσβασης σε πόσιμο νερό και της καταπολέμησης της πείνας. Συμπληρωματικά προγράμματα του ιδρύματος αναφορικά με τον Τρίτο Κόσμο στοχεύουν στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη για όλους, στην παροχή εμβολιασμών αλλά και στη χρηματοδοτική βοήθεια για σχετική έρευνα.[1]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Gates επέδειξε ενδιαφέρον για το ύψος και τη διάρθρωση της αναπτυξιακής βοήθειας της ΕΕ στον αναπτυσσόμενο κόσμο στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ (2014-2020). Επισημαίνεται ότι η σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέρχεται στα 70 δις ευρώ, όπως ενημέρωσαν τον Αμερικανό συνομιλητή τους οι κ.κ. Daul και Κασουλίδης. Οι δύο Ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ακόμα την ισχυρή στήριξη της Ομάδας του ΕΛΚ για την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (Millennium Development Goals) μέχρι το 2015, συμπεριλαμβανομένου του στόχου της δέσμευσης του 0,7% του ΑΕΠ για αναπτυξιακή βοήθεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο. “H EE είναι και θα παραμείνει πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, όντας ο μεγαλύτερος δωρητής αναπτυξιακής βοήθειας παγκοσμίως“, πρόσθεσαν οι κ.κ. Daul και Κασουλίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι “η αναπτυξιακή βοήθεια πρέπει να συνοδεύεται από τις κατάλληλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της εκάστοτε αναπτυσσόμενης χώρας προκειμένου η τελευταία να συγκλίνει με τις νόρμες της ελεύθερης αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών και του διεθνούς εμπορίου και να ακολουθήσει το δρόμο της ανάπτυξης“. “Στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τους δίνουμε καλάμι για να ψαρέψουν και όχι το ίδιο το ψάρι. Eίναι προς το συμφέρον το δικό τους αλλά και το δικό μας“, κατέληξαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ.

Λίγο μετά το πέρας της συνάντησής του με την ηγεσία της Ομάδας του ΕΛΚ, ο κ. Gates ανέλυσε λεπτομερώς την νέα καμπάνια του ιδρύματός του σε ομιλία που παρέθεσε στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το βίντεο της ομιλίας είναι διαθέσιμο στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα