Λαμάρης: Παιδεία και η υγεία να εξαιρεθούν από τις δεσμεύσεις

15:46 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών άρχισε τη συζήτηση νομοσχεδίου, με το οποίο θα ξεπαγώνει η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και θέσεων εκτάκτων στην εκπαίδευση και για την Προεδρία.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης είπε πως η όποια προσπάθεια για αυξημένη παραγωγικότητα του δημοσίου ή για αντιμετώπιση των προβλημάτων του δημοσίου, δεν πρέπει να θέτει σε αχρηστία βασικά τμήματα της κοινωνίας και διευκρίνισε ότι κατά κύριο λόγο αναφέρεται στην παιδεία

και την υγεία.

Δεν μπορεί ο τομέας της παιδείας να εντάσσεται στην προσέγγιση των υπολοίπων αντιμετωπίσεων, πρόσθεσε παρατηρώντας ότι η ίδια η πολιτεία θεσμοθέτησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και άρα δεν μπορεί να τεθεί θέμα υπεράριθμου προσωπικού στην εκπαίδευση και επομένως κάθε κενή θέση λόγω του παγώματος στις προσλήψεις που επέβαλε η Βουλή στον Προϋπολογισμό του 2012 στην ουσία θυματοποιεί τα παιδιά.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι ο τομέας της εκπαίδευσης πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως από τις όποιες δεσμεύσεις προϋπολογισμών για πλήρωση κενών θέσεων ή εκτάκτων εκπαιδευτικών, συνέχισε ο κ. Λαμάρης προσθέτοντας πως πρέπει να εγκύψουμε και το θέμα των θέσεων στον τομέα της υγείας.

«Δεν μπορεί να αφυπηρετεί ένας γιατρός και να περιμένουμε τη Βουλή πότε θα συνέλθει για να αντικαταστάσει το χειρούργο ή τον πνευμονολόγο που αφυπηρέτησε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα