Συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου – Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

20:20 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, Τζον Κέρι και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στις δηλώσεις πριν τη συνάντηση δεν έγινε καμιά αναφορά στο Κυπριακό. Ο Τζον Κέρι, αφού συνεχάρη

τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της ΕΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, είπε πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε συνεργασία με σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την συμπαράσταση που επιδεικνύουν προς την ελληνική προσπάθεια και μίλησε για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Είπε πως η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια όσο και τη Μέση Ανατολή.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την κοινή εμφάνισή τους πριν τη συνάντηση, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο «για δύσκολες αποφάσεις που λάβατε» και «που δεν είναι εύκολες πολιτικά», όπως τόνισε.
Επίσης, ανέφερε ότι «θα εργαστούμε βήμα με βήμα» για αυτά τα θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τη σημασία της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη «στενή συνεργασία» με τις ΗΠΑ και υπογραμμίζοντας τον «παράγοντα σταθερότητας» που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση» και ότι στον τομέα εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα είναι πάντα «παράγοντας σταθερότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα