Θετικά αποτιμά το έργο της διετίας ο Δήμος Αγ. Αθανασίου

20:13 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Παρά την οικονομική στενότητα και περισυλλογή, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Αθανασίου αποτιμούν ως θετικά τα πρώτα δυο χρόνια της θητείας τους, καθότι επιτεύχθηκε η διασφάλιση και λειτουργία όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και ο επανασχεδιασμός και ιεράρχηση των στόχων του αναπτυξιακού προγράμματος.
Σε διάσκεψη Τύπου, όπου έγινε παρουσίαση του δημοτικού έργου, ο Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηττοφής ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του Δήμου, σ’

αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, αναπόφευκτα συρρικνώθηκε και οι προσπάθειες του Δημοτικού Συμβουλίου επικεντρώθηκαν στη διάθεση των περιορισμένων πόρων για τις αμεσότερες ανάγκες.

Παράλληλα, συνέχισε, τα περισσότερα φιλόδοξα σχέδια και προγράμματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοτικής περιοχής επανεξετάστηκαν για σκοπούς καλύτερης ιεράρχησης και προώθησης τους όταν οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου θα βελτιωθούν, ενώ σημείωσε πως “οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις”.
Παρά τις δυσκολίες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποτιμά θετικά τα δυο αυτά χρόνια, είπε ο κ. Χατζηττοφής, “καθότι ως δημοτική αρχή πετύχαμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία όλων των κοινωνικών προγραμμάτων, όπως το ΣΚΕ και το Ανοικτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου”, ενώ τόνισε πως η προσφορά και η αλληλεγγύη στις οικογένειες των εργαζόμενων, στα παιδιά και τη νεολαία, στην τρίτη ηλικία, στις ευάλωτες ομάδες του Δήμου, εξακολουθούν να είναι σταθερά στις προτεραιότητες και με στόχευση τη διατήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση τους.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο πολεοδομικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου, ο Κυριάκος Χατζηττοφής είπε πως έγινε κατορθωτό αυτό να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες “ως αποτέλεσμα της συλλογικής διεκδίκησης και στόχευσης από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου”.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των χρόνων 2012 – 2013, ολοκληρώθηκαν τα έργα στην οδό Ανοικοδομήσεως και ενίσχυσης του συστήματος απορροής των ομβρίων γύρω από την περιοχή αυτή, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην οδό Ρενάτου Καρτεσίου και Χαράλαμπου Φτερούδη, η πρέπουσα κατασκευή της οδού Τάκη Χριστοδούλου (πρώην Μπιζανίου), αλλά και δύο τμήματα της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου.

Επίσης, ολοκληρώθηκε το έργο της διάνοιξης Μιχάλη Ζαβού από την παρακαμπτήριο Λεωφόρο, ενώ ξεκίνησαν και προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό οι εργασίες άλλων δύο σημαντικών έργων, αυτό του Δημοτικού Λαογραφικού Μουσείου «ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου», αλλά και του έργου της 3ης φάσης της Κεντρικής Πλατείας, που περιλαμβάνει την κατασκευή νέας δημοτικής βιβλιοθήκης, κέντρου εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, καφετεριών ή / και μικρών εστιατορίων και πολυχώρου για τη νεολαία.
Υπό μελέτη και επανεξέταση βρίσκονται επίσης το γραμμικό πάρκο της Κεντρικής Πλατείας, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται παρά την εκκλησία του Αγίου Μηνά, καθώς επίσης και το γραμμικό πάρκο στο «Βαθκειά».

Στα δυο χρόνια θητείας του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Αθανασίου επέδειξε, επίσης, ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ενίσχυσης του πρασίνου και ανάπτυξης των πολιτιστικών δράσεων και σύμφωνα με τον κ.Χατζηττοφή, “μέσα από τη δράση και τη συλλογική δουλειά όλων καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε στον Άγιο Αθανάσιο και να τονίσουμε την ταυτότητα και την οντότητα αυτής της πόλης”.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου εξέφρασε την αγωνία του για τα όσα τεκταίνονται στο όνομα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την ελπίδα όπως “στην προσοχή όλων αυτών που αποτελούν το γίγνεσθαι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτιστα της κυβέρνηση και των αρμόδιων υπουργείων, δεν θα είναι αριθμοί, αλλά η ευημερία των ανθρώπων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα