Το Κυπριακό συζήτησαν ΔΗΣΥ και ΡΤΚ

19:25 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος μετέβη σήμερα στα κατεχόμενα, όπου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), με επικεφαλής τον ηγέτη του Οζκάν Γιορκαντζίογλου, στα γραφεία του τ/κ κόμματος.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα συνεχίσουμε τις επαφές για το καλό του τόπου σε μια προσπάθεια να επανενώσουμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα».
Από την πλευρά του, ο κ. Γιορκαντζίογλου

υπενθύμισε ότι αντιπροσωπεία του ΡΤΚ είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΔΗΣΥ πριν από κάποιους μήνες και είχε ανταλλάξει απόψεις για το κυπριακό πρόβλημα με την ηγεσία του ε/κ κόμματος.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για τη σημερινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με την οποία, όπως είπε, αξιολόγησαν την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.
Ανέφερε ακόμη ότι και τα δύο κόμματα στηρίζουν τη λύση του προβλήματος και κατέληξε, λέγοντας ότι θα συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ αποτελούσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Τορναρίτης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργίου και η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Σταυριάνα Κοφτερός.
Στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ, συμμετείχαν ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Nαμί, ο ΓΓ του κόμματος Κουτλάϊ Ερκ και οι «βουλευτές» του ΡΤΚ Fazilet Ozdenefe Kursat, Armagan Candan.

Keywords
Τυχαία Θέματα