Αντ. Παπαδοπούλου: Η Άγκυρα δεν μπορεί να συνεχίζει αλώβητη προς την ΕΕ

13:04 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Άγκυρα δεν μπορεί να συνεχίζει αλώβητη την πορεία της προς την Ευρώπη χωρίς να σέβεται και να αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ούτε να ζητά μονομερώς άνοιγμα νέων κεφαλαίων χωρίς ανταλλάγματα, δήλωσε σήμερα η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) Αντιγόνη Παπαδοπούλου με αφορμή τη ψήφιση χτες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Εκθεσης Προόδου της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις της στα γραφεία του ΔΗΚΟ η Αντιγόνη Παπαδοπούλου

ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την Εκθεση Προόδου της Τουρκίας, στην οποία μεταξύ άλλων υιοθετήθηκε αναφορά για να τροχοδρομηθεί άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων μέσω της θετικής ατζέντας, η ίδια τήρησε αρνητική στάση καταψηφίζοντας το τελικό κείμενο.

«Παρέμεινα σταθερή στην αρχική μου τοποθέτηση, όπως την κατέθεσα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου, με γνώμονα τις γνωστές και διαχρονικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» είπε.

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ανέφερε ότι στο τελικό κείμενο της Εκθεσης έχει συνδεθεί επικίνδυνα το θέμα του απευθείας εμπορίου με το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, δεν υπάρχουν εισηγήσεις κυρώσεις για τις συνεχείς τουρκικές απειλές σχετικά με την ΑΟΖ και την Κυπριακή Προεδρία, ενώ υπερτονίζεται ο ρόλος της Τουρκίας ως πολιτικός, οικονομικός και «σταθεροποιητικός» παράγοντας ευρύτερα, παρά τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ είπε ότι το κόμμα της απορρίπτει τους υπόγειους σχεδιασμούς της Αγκυρας και των φιλοτουρκικών κύκλων και δηλώνει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στις διαχρονικές του θέσεις, σε ότι αφορά το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Δήλωσε τέλος ότι δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις του ΔΗΚΟ, για μια νέα στρατηγική και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις σωστές του βάσεις. «Η υποχωρητικότητα και η έλλειψη διεκδικητικής πολιτικής, μας οδήγησαν στο σημείο να πολεμούμε στην Ευρώπη για τα αυτονόητα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα