Συναντήσεις Τρόικας με ημικρατικούς στο Υπ. Οικονομικών

11:53 5/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζονται και σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών συναντήσεις τεχνοκρατών της Τρόικας με ημικρατικούς οργανισμούς.

Πρώτη μετέβη στο ΥΠΟΙΚ αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

«Η συνάντηση ήταν καθαρά συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση του Οργανισμού μας, για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, τα μελλοντικά μας σχέδια, τον τρόπο που εργαζόμαστε, το νόμο που διέπει τη λειτουργία της ΑΗΚ. Ήταν καθαρά ενημερωτικά,

δώσαμε όλες τις πληροφορίες που μας ζητήθηκαν, αντιλήφθηκαν περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά την ΑΗΚ και το ρόλο που επιτελεί στην κυπριακή οικονομία. Όλα αυτά τα συζητήσαμε μέσα σε ένα πνεύμα φιλικό», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Στέλιος Στυλιανού.

Διευκρίνισε ότι αναλύθηκαν στους τεχνοκράτες της Τρόικας θέματα όπως το αναπτυξιακό πρόγραμμα, οι διατιμήσεις στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. «Όλα αυτά τα οποία ετοιμάζουμε για τα επόμενα χρόνια, το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, σχέδιο ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέα συνάντηση με την Τρόικα, ο ΓΔ της ΑΗΚ είπε πως τους λέχθηκε ότι αφού μελετήσουν όλα τα έγγραφα τα οποία έχουμε παραδώσει, αν προκύψουν οποιεσδήποτε επιπρόσθετες διευκρινιστικές ερωτήσεις θα τις υποβάλουν και δεν αποκλείεται να ξαναβρεθούμε.

Ερωτηθείς για τη θέση του σε σχέση με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Στυλιανού είπε δεν μπορεί ως τεχνοκράτης να εκφράσει θέση επί αυτού του θέματος.

«Είναι καθαρά θέμα πολιτικών ηγεσιών και του κράτους να αποφασίσει», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημερινό πρόγραμμα, πέραν της συνάντησης με την ΑΗΚ, περιλαμβάνει συναντήσεις με το ΡΙΚ, την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Γης και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Οι συναντήσεις γίνονται σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών.

Keywords
Τυχαία Θέματα