Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΕΒΕ στο CERN

10:56 5/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις προοπτικές αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε κυπριακές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύσσει ο CERN διερεύνησε αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου, Φειδία Πηλείδη και Μάριο Τσιακκή, αντίστοιχα, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στη Γενεύη της Ελβετίας.

Σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΒΕ

αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους διεξαγωγής του πειράματος και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τον Οργανισμό για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, σε σχέση με τις ανάγκες του πειράματος, από χώρες που συμμετέχουν σ` αυτό.

Το ΚΕΒΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «θεωρεί αναγκαίο, από τη στιγμή που η Κύπρος συμμετέχει και χρηματοδοτεί τη διεξαγωγή του πειράματος, ότι θα πρέπει να διεκδικεί και τη συμμετοχή της στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών, γι` αυτό και προτρέπει τις κυπριακές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα».

Προσθέτει ότι «ως γνωστό η Κύπρος έχει αιτηθεί να καταστεί μέλος του CERN, αίτηση η οποία έχει εγκριθεί και εκκρεμεί η επικύρωσή της από τη Βουλή και την υπογραφή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ διαβεβαίωσαν για την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους του προγράμματος και ανέλαβαν να ενημερώνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου για όλες τις προσφορές που θα του αποστέλλονται από το CERN προκειμένου να τις μελετούν και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ίδιου του Οργανισμού σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Κύπρου στη Γενεύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα