Συμμετοχή της ΕΕ σε ανώτατο επίπεδο στην ΓΣ του ΟΗΕ

14:53 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΕ θα συμμετάσχει στην υπουργική εβδομάδα της 67ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη που αρχίζει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα εκπροσωπήσουν την Ενωση στις συζητήσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια, την αειφόρο ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενίσχυση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν

Ρομπέι θα μιλήσει στις 26 Σεπτεμβρίου για τις προτεραιότητες της ΕΕ για την 67η σύνοδο της ΓΣ των ΗΕ που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο τον Ιούλιο.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο θα συμμετάσχει σε μια σειρά διμερών συναντήσεων υψηλού επιπέδου.

Επίσης, μαζί με τον Πρόεδρο Ρομπέι και την Υπατη Εκπρόσωπο Κάθριν Αστον θα εγκαινιάσουν τα νέα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Νέα Υόρκη στην παρουσία Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η κ. Αστον θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη μεταξύ 23 και 28 Σεπτεμβρίου για σειρά επαφών με ξένους Υπουργούς Εξωτερικών κατά τις οποίες θα συζητήσει θέματα που βρίσκονται στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ατζέντας και αφορούν τη Συρία, το Ιράν, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, τη Λιβύη, την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, τον διάλογο Βελιγραδίου/ Πρίστινας, τη Σομαλία και το Σαχέλ.

Η κρίση στη Συρία θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησής της με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ και του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών κ. Μπραχίμι, καθώς και με τον ΓΓ του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών κ. Ελ Αραμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα