Συμφωνία Βενιζέλου – Σαμαρά για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, διαφωνία με τον Π. Καμμένο

21:02 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει αμέσως Κυβέρνηση συμφώνησαν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση τους στη Βουλή, η οποία χαρακτηρίστηκε θετική, στο πλαίσιο της διερευνητικής

εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε η ΝΔ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στην οποία κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι οι σχετικές διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθούν οπωσδήποτε μέσα στην αυριανή ημέρα.

Η ιδανική λύση, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, θα ήταν μια Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με τη συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα χθες το βράδυ ιδίως, αλλά και σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, είναι απολύτως απογοητευτικές. Θα έλεγα καλύτερα ότι οι δηλώσεις του είναι πολιτικά και δημοκρατικά, προκλητικές».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να σχηματιστεί γρήγορα μία Κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο οφείλει να εφαρμόσει πολιτικά τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, «αντιφατική, αντιδημοκρατική, αδιέξοδη, απειλητική», προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και να περιμένουν στη γωνία την αποτυχία της κυβέρνησης ή, καλύτερα, να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αποτυχία της κυβέρνησης, δηλαδή για την αποτυχία της χώρας. Αυτό είναι μια στάση εθνικά και κοινωνικά ανεύθυνη».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι κρίσιμο να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ, σημειώνοντας ότι «ακόμη και γιʼ αυτούς που θα επιλέξουν τη θέση της αντιπολίτευσης, υπάρχει εθνικό καθήκον υπευθυνότητας και σύμπραξης, ώστε η χώρα να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εσωτερικά, αλλά ιδίως στη διαπραγμάτευσή της στο εξωτερικό», καθώς όπως ανέφερε πρέπει «να στείλουμε προς το εσωτερικό, προς τον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ενότητας, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας, φυσικά και προοπτικής. Και πρέπει να στείλουμε προς το εξωτερικό ένα μήνυμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης. Και σʼ αυτό οφείλουν να βοηθήσουν όλες οι δυνάμεις».

Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε λέγοντας ότι «η διερευνητική εντολή του κ. Σαμαρά , πρέπει να έχει ως κατάληξη αύριο τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων και πιο συγκεκριμένα των τεσσάρων κομμάτων στα οποία έχω αναφερθεί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Σαμαράς μετά τον κ. Βενιζέλο είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα καθώς ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε Οικουμενική με πρόσωπο κοινής αποδοχής κάτι το οποίο δεν δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση , ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας και πιθανότητα στήριξης κυβέρνησης ενότητας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες,

Keywords
Τυχαία Θέματα