Συμφωνία για αποθήκευση τμημάτων του South Stream στη Βουλγαρία

21:17 15/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία με τις βουλγαρικές Αρχές Διαχείρισης των Λιμένων της Βάρνας και του Μπουργκάς για την αποθήκευση τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream υπέγραψε η εταιρεία “South Stream Transport”, που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της “South Stream Transport”, το υποθαλάσσιο τμήμα του South Stream θα έχει τέσσερις παράλληλους αγωγούς στη Μαύρη Θάλασσα, ο καθένας από τους

οποίους θα αποτελείται από 75.000 τμήματα.

Τα κομμάτια των σωλήνων θα αποθηκεύονται στους χώρους διαλογής στα λιμάνια των βουλγαρικών ακτών και θα αποστέλλονται σε εξειδικευμένα πλοία πόντισης (pipe-laying vessels), όταν οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινήσουν το 2014.

Η “South Stream Transport” εντόπισε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους στο λιμάνι του Μπουργκάς και στο ανατολικό και δυτικό λιμάνι της Βάρνας.

Η εκμετάλλευση των χώρων ως σταθμών διαλογής και εξυπηρέτησης συναφών εφοδιαστικών διαδικασιών για την κατασκευή του αγωγού ενδέχεται να διαρκέσει 4 με 6 χρόνια.

«Οι σταθμοί διαλογής στη Βουλγαρία θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον εφοδιασμό για την τοποθέτηση του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταλήξαμε σε συμφωνία με τις δύο βουλγαρικές λιμενικές Αρχές», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Όλεγκ Ακσαϊουτίν.

Η συμφωνία, πρόσθεσε, «φέρνει επιπρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία και την ίδια στιγμή διασφαλίζει την έγκαιρη υλοποίηση του υποθαλάσσιου τμήματος του South Stream».

Keywords
Τυχαία Θέματα