Συμφωνία Δήμου Έγκωμης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ

16:45 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ έχει καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης για λήψη μέτρων προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας και να αποφευχθεί η απόλυση υπαλλήλων, με τη μορφή πλεονασμού.

Στόχος του Δήμου Έγκωμης, όπως αναφέρεται σε σημερινή του ανακοίνωση, είναι όπως, για τον καταρτισμό του προϋπολογισμού του 2014, γίνει έγκαιρη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, έτσι ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας και

να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απολύσεων λόγω πλεονασμού και προς τούτο ο Δήμος θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η συμφωνία επετεύχθη μετά την εξαγγελθείσα απόφαση του Δήμου να εφαρμόσει το μέτρο των υποχρεωτικών ελεύθερων εργασίας ημερών για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό (δύο το μήνα για το εργατικό και ένα το μήνα για το γραφειακό προσωπικό), στο πλαίσιο λήψης σειράς μέτρων για αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Η συμφωνία, που προέκυψε ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξασφαλίζει στο Δήμο Έγκωμης από άλλες πηγές τα χρηματικά ποσά που θα εξοικονομούνταν για το 2013, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προνοεί αναστολή της υποχρέωσης του Δήμου Έγκωμης για καταβολή της εισφοράς στο Επαγγελματικό Ταμείο Ευημερίας (2%) για την περίοδο από 1/10/2012 μέχρι 31/12/2013 και αναστολή της υποχρέωσης του Δήμου Έγκωμης για καταβολή του ποσοστού του 2,4% το οποίο συνδέεται με την προοπτική κατοχύρωσης του Ταμείου Προνοίας για την περίοδο από 1/1/2013 μέχρι 31/12/2013. Τα ποσά που απορρέουν από τα πιο πάνω δεν θα αποτελέσουν μελλοντική υποχρέωση του Δήμου.

Το Νοέμβριο του 2013 οι δύο πλευρές θα παρακαθήσουν σε διάλογο με σκοπό να επαναξιολογήσουν τα πιο πάνω, υπό το φως του καταρτισμού του προϋπολογισμού του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα