Λουκαϊδης: Η Κυβέρνηση δεν επεδίωξε στα σοβαρά άλλη λύση εκτός Τρόικας

15:31 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση δεν επεδίωξε στα σοβαρά την αναζήτηση άλλων εναλλακτικών λύσεων εκτός Τρόικας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή».

Οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη, είπε ο κ. Λουκαϊδης, επιβεβαιώνουν «τις καταγγελίες στις οποίες είχαμε προβεί ως ΑΚΕΛ

αναφορικά με την έλλειψη σωστής προετοιμασίας από πλευράς Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαρρή στη Μόσχα, μετά το Eurogroup της 15ης Μαρτίου».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, όντως, δεν επεδίωξε στα σοβαρά την αναζήτηση άλλων εναλλακτικών λύσεων εκτός Τρόικας και μνημονιακών δεσμών, ούτε τα κρίσιμα 24ώρα μετά το Eurogroup της 15ης Μαρτίου και φυσικά ούτε και σήμερα το πράττει», ανέφερε.

Ο κ. Λουκαϊδης πρόσθεσε ότι «Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ εμμένουν δυστυχώς στη δογματική θέση που ευθύς εξ αρχής χάραξαν για αναζήτηση λύσεων που θα προέρχεται αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους φίλους τους, μέσα από το πρίσμα της οποίας επιχείρησαν να υπομονεύσουν τόσο τη λήψη του πρώτου δανείου ύψους 2,5δις όσο και το αίτημα για δεύτερο δάνειο από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

«Είναι από το πρίσμα αυτό, προφανώς, που διαχειρίστηκαν τις εξελίξεις πριν, κατά και μετά το Eurogroup της 15ης Μαρτίου αλλά και που μέχρι σήμερα ενεργούν, όταν επιμένουν ότι ο καλύτερος τρόπος απεγκλωβισμού από το μνημόνιο είναι η πιστή εφαρμογή του», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης, «ούτε η «αλληλεγγύη» των φίλων κυβέρνησης και ΔΗΣΥ, αλλά ούτε και η συνεχιζόμενη κατρακύλα της οικονομίας με τις ολέθριες συνέπειες για το λαό μας, φαίνεται να έχουν κάνει σοφότερη την κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι μακριά από σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως, με έμπρακτο τρόπο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη σωτηρία της πατρίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα