Συλλούρης: Ανάγκη μεταρρύθμισης του κράτους

14:16 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς, στην Κύπρο δεν έχουμε κατανοήσει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του κράτους, με αποτέλεσμα στον τομέα αυτό να είμαστε πολύ πίσω από πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας επισκέφθηκε σήμερα το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ).

Ο κ. Συλλούρης και η αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ

ξεναγήθηκε σε χώρους εργασίας του ΙΚυ από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κώστα Παπανικόλα.

”Η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κράτους δεν είναι αφηρημένες έννοιες, έχουν περιεχόμενο και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην αξιοποίηση των προοπτικών που διανοίγονται για την Κύπρο”, είπε ο κ. Συλλούρης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της έρευνας και της υψηλής τεχνολογίας, ενώ θα μπορούσε με μια στρατηγική, που θα αξιοποιούσε τεχνογνωσία και έμψυχο δυναμικό, να πρωταγωνιστεί.

”Οι προοπτικές υπάρχουν, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει το όραμα”, κατέληξε ο Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΚυ Κώστας Παπανικόλας καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και την αντιπροσωπεία του κόμματος που τον συνόδευε είπε πως ”μας ενθαρρύνει το τόσο ενδιαφέρον για την καινοτομία και την έρευνα, που όντως υστερούμε κι ελπίζουμε ότι η ανταλλαγή απόψεων και η πληροφόρηση των πολιτικών μας και της Βουλής σε αυτά τα θέματα είναι και καθήκον και υποχρέωση μας προς αυτή την κατεύθυνση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα