Συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια μετά το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ομόνοιας – Ανόρθωσης

08:57 27/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερα συνολικώς πρόσωπα συνέλαβε η Αστυνομία σχετικώς με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ομόνοιας και Ανόρθωσης στο ΓΣΠ Λευκωσίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομη συνάθροιση και συμμετοχής σε οχλαγωγία, καθώς επίσης και για αδικήματα εξύβρισης και άσεμνης πράξης εναντίον αστυνομικών, ενώ τέταρτο πρόσωπο συνελήφθη

ενωρίτερα για τα αυτόφωρα αδικήματα της μέθης και της πρόκλησης ανησυχίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδοί, οι οποίοι ευρίσκοντο στη νότια κερκίδα, έριξαν κροτίδα χαμηλής ισχύος στην ανατολική κερκίδα, με αποτέλεσμα, μια καρέκλα να εκτιναχθεί από τη θέση της.

Επίσης, κατά την αποχώρηση ποδοσφαιριστή από το γήπεδο, οπαδοί έριξαν στον αγωνιστικό χώρο διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να κτυπήσει στο κεφάλι αξιωματικό της Αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, πενήντα περίπου νεαρά κυρίως άτομα έριξαν πέτρες εναντίον οχημάτων της Αστυνομίας, στα βοηθητικά γήπεδα του σταδίου ΓΣΠ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφρές ζημιές σε τρία από αυτά.

Για καταστολή των επεισοδίων, στην περιοχή μετέβη αστυνομική αντιοχλαγωγική ομάδα, τα μέλη της οποίας δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί έκαναν τότε χρήση δακρυγόνων για καταστολή και διάλυση των επεισοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα