Σβόμποντα: Η κατάργηση της Τρόϊκας θα ήταν μια πραγματική νίκη της Ελληνικής Προεδρίας

17:37 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Τρόικα στις μνημονιακές χώρες έχει αποτύχει και η κατάργηση της θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική νίκη για την Ελληνική Προεδρία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Ευρωβουλή, Χάνες Σβόμποντα.

Όπως επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, ο Πρόεδρος Μπαρόζο και οι Επίτροποι που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να διαπιστώσουν τις πραγματικές

συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα, όπου η εξαιρετικά σκληρή λιτότητα που επέβαλε η Τρόικα οδήγησε σχεδόν το ήμισυ που πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σβόμποντα, η Τρόικα έχει αποτύχει στις μνημονιακές χώρες γιατί κανείς δεν την παρεμπόδισε επειδή δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. «Η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αρχές», προσθέτει, επισημαίνοντας: «Απαιτούμε την κατάργηση της Τρόικας και των καταστροφικών πολιτικών τους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πλήρη ευθύνη για τα επόμενα προγράμματα».

Ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών καλεί την Ελληνική Προεδρία να αναδείξει την πραγματικότητα της αποτυχίας της Τρόικας, υπογραμμίζοντας ότι εάν η Τρόικα καταργηθεί στη διάρκεια της Προεδρίας αυτό θα αποτελούσε μια πραγματική νίκη για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα