Στροφή του Βερολίνου, δίνει παράταση χρόνου στην Ισπανία

21:22 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι τώρα το Βερολίνο εμφανιζόταν αρνητικό σε οποιαδήποτε σκέψη ελαστικότητας στα μέτρα λιτότητας. Σήμερα – Παρασκευή έκανε στροφή 180 μοιρών, δηλώνοντας μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, ότι υποστηρίζει την πρόταση της Κομισιόν, να δοθεί δηλαδή παράταση χρόνου στην Ισπανία ώστε να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

Συγκεκριμένα η πρόταση της Κομισιόν ήταν να δοθεί στην Ισπανία παραπάνω χρόνος για να κάνει τις περικοπές που οφείλει, γιατί προβλέπεται να διολισθαίνει σε ύφεση τον επόμενο και τον μεθεπόμενο χρόνο.

«Η

Ισπανία παρουσίασε πρόγραμμα σταθερότητας όπου δηλώνει την ξεκάθαρη πρόθεσή της να επιτύχει τον στόχο του 3% το 2013. Υποστηρίζουμε την Ισπανία στην προσπάθεια επιβολής των απαραίτητων μέτρων. Όμως αναγνωρίζουμε επίσης ότι, εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων, θα είναι δύσκολο να επιτύχει η Ισπανία τους στόχους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Johannes Blankenheim, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως θα δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταστροφή αυτή της Γερμανίας αποδεικνύει πως το Βερολίνο ενδεχομένως να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα με μεγαλύτερη ελαστικότητα την καταπολέμηση της κρίσης χρεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα