Στρατηγικό σχέδιο αειφόρου οικολογικής ανάπτυξης προτείνουν οι ιδιοκτήτες γης του Ακάμα

14:30 7/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών γης Ακάμα προτείνει τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου αειφόρου οικολογικής ανάπτυξης για όλες τις Κοινότητες του Ακάμα από την Ίννια μέχρι το Νέο Χωριό, περιλαμβανομένης και της Κρήτου Τέρρα.

Σε ανακοίνωσή της, Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων αναφέρει πως το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, με τη συμμετοχή

του κράτους, των ιδιοκτητών γης των Κοινοτήτων και των NGOS και τη διαχείριση δημιουργίας ενός προτύπου έργου με οικολογικά καταλύματα ακόμη και σε περιοχές της Φύση 2000( Natura ), οι οποίες είναι χαμηλού κινδύνου όσο αφορά την προστασία της βιοποικιλότητας.

Όπως σημειώνει οι περιοχές αυτές θα υποδειχθούν από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Διαχειριστικού Σχεδίου για τον Ακάμα μαζί με την Πολεοδομία σε ένα τοπικό σχέδιο που θα περιλάβει όλες τις κοινότητες της Χερσονήσου Ακάμα.

Προσθέτει ακόμα ότι εφόσον γίνει όλος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την εναλλακτική μορφή τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και θα περιλάβει και τον αγροτουρισμό και τον τουρισμό υπαίθρου, θα μπορεί το σχέδιο και το συγκεκριμένο έργο να παρουσιαστεί επίσημα και να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως και από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

«Οι ιδιοκτήτες γης», αναφέρεται, «θα μπορούν με τη γη τους να συμμετάσχουν στην εταιρεία ως μέτοχοι και επίσης να δημιουργηθεί ένα πράσινο ταμείο από τη φορολόγηση των κερδών του έργου και διαχρονικά να αγοράζονται τα τεμάχια γης από το κράτος και επίσης να λειτουργήσει διαχρονικά η ανταλλαγή γης, όπου μπορεί το κράτος».

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων Ακάμα αναφέρει πως με την πιο πάνω προτεινόμενη λύση θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και επίσης θα προστατευτεί η φύση και η βιοποικιλότητα και θα δημιουργηθεί η σωστή πράσινη ανάπτυξη.

Επιπλέον, προσθέτει πως θα δημιουργηθούν εισοδήματα στο κράτος, τις Κοινότητες και θα μπορούν να γίνουν έργα υποδομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα