Στόχος της τ/κ ηγεσίας η λύση στη βάση των «πραγματικοτήτων», δηλώνει ο Έρογλου

16:00 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο στόχος για την τ/κ ηγεσία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι η επίτευξη μιας λύσης που να στηρίζεται στις «πραγματικότητες» στην Κύπρο και να μην παίρνει τους Τ/κ στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν το 1974, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης του Φαζίλ Κουτσούκ αναφέρθηκε στη «σημαντικότητα του Φασίλ Κουτσούκ στον αγώνα των Τ/κ για επιβίωση και ελευθερία». Πρόσθεσε πως ο Κουτσούκ ήταν πολύ

περήφανος για την εγκαθίδρυση του ψευδοκράτους, και επιθυμούσε όπως διατηρηθεί για πάντα. Είπε επίσης, ότι το μέλλον του ψευδοκράτους βρίσκεται σε καλά χέρια.

Στο Κυπριακό, ο κ. Έρογλου είπε ότι ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον του στις διαπραγματεύσεις, και ότι οι Τ/κ αναμένουν να βρεθεί μια λύση και να αρθούν τα λεγόμενα εμπάργκο.

Λέγοντας ότι αναμένει κάποια κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τις εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε πως είναι εφικτό να βρεθεί λύση, κάτω όμως από κάποιες προϋποθέσεις. Πρόσθεσε επίσης πως πρέπει να υπάρξει και ένα χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία.

Ο κ. Έρογλου εξέφρασε την ετοιμότητά του για μια διαδικασία πάρε-δώσε και πως πρέπει στο τέλος αυτής της διαδικασίας να πραγματοποιηθεί μια πολυμερής διάσκεψη με την παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων. «Αυτός είναι ο οδικός μας χάρτης. Ευχόμαστε και αναμένουμε να έχουμε πρόοδο πάνω σε αυτά τα θέματα, αναλόγως και με τις πολιτικές της νέας ε/κ ηγεσίας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα