Στο Σαλόνι της Γενεύης παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Hyundai ix35

20:47 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα του Hyundai ix35, ήρθε η στιγμή της ανανέωσης του. Στην 83η Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου) παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Hyundai ix35, το οποίο έχει στόχο την αναβάθμιση της παρουσίας της μάρκας στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Το πρόγραμμα ανανέωσης του κορεάτικου SUV περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα

βελτιώσεων στην τεχνολογία και την απόδοση. Συγκεκριμένα διαθέτει μια βελτιωμένη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ευρωπαϊκής κατασκευής κινητήρα βενζίνης 2.000 κ.εκ. GDI ισχύος 174 ίππων, ο οποίος αντικαθιστά τον κινητήρα 2.000 κ.εκ. ισχύος 163 ίππων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η νέα μονάδα έχει και μειωμένη κατανάλωση.

Επίσης, ο ανανεωμένος πετρελαιοκινητήρας R διαθέτει τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, όπως η LP-EGR (χαμηλής πίεσης ανακύκλωση καυσαερίων), που εξασφαλίζει εκπομπές CO2 130 γραμ./χλμ.

Με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, το ανανεωμένο ix35 εξοπλίστηκε με το τριών επιλογών σύστημα διεύθυνσης της Hyundai «Flex Steer». Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μια από τις επιλογές Normal, Comfort & Sport και να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του οχήματος ανάλογα με τις απαιτήσεις του και τις οδικές συνθήκες.

Ανακοινώθηκε ότι, το ix35 αναδείχθηκε το ταχύτερο σε πωλήσεις μοντέλο στην ευρωπαϊκή ιστορία της μάρκας. Το 2012 διατέθηκαν περισσότερα από 87.000 μονάδες. Είναι το πρώτο μοντέλο, που λανσάρισε τη νέα σχεδιαστική φόρμα της μάρκας. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Τεχνολογικό Κέντρο της μάρκας στη Γερμανία με την συνδρομή των Κορεατών τεχνικών. Παράγεται στη μονάδα παραγωγής της μάρκας στο Nosovice της Τσεχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα