Πρ. Αναστασιάδης: Θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη

20:12 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι η ενότητα σήμερα δεν είναι απλώς αναγκαία αλλά αποτελεί όρος επιβίωσης και τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο. Επεσήμανε επίσης ότι θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και ούτε εύκολες ή άμεσες λύσεις αλλά πολιτικές που θα χρειαστούν κάποια περίοδο χρόνου να αποδώσουν.

Σε χαιρετισμό

του στο 28ο Τακτικό Ετήσιο Παγκύπριο Συνέδριο του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων στη Λευκωσία, που ανέγνωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες, για τις πολύτιμες και ανιδιοτελείς υπηρεσίες που έχουν προσφέρει για χρόνια ως κληρωτοί και έπειτα ως έφεδροι στην άμυνα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι οι «έφεδροι καταδρομείς έχουν γραφτεί με μεγάλα γράμματα στις χρυσές δέλτους της ιστορίας μας και έχουν ταυτιστεί με τον πατριωτισμό, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία».

Η Κύπρος, σημείωσε όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, αντιμετωπίζει μια μόνιμη και σταθερή απειλή, προερχόμενη από την Τουρκία, η οποία αφενός κατέχει από το 1974 το 37% του εδάφους και αφετέρου αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και την ίδια ώρα εμφανίζεται άκαμπτη στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Η πλήρης εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος, η απαλλαγή της χώρας μας από την κατοχή και η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ενωμένου ευρωπαϊκού κράτους, που δεν θα επιτρέπει σε κανένα να αμφισβητεί τη μια και μόνη κυριαρχία, τη μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, τη μία και μόνη ιθαγένεια, είναι στόχος και σκοπός μας.

Εμείς, συνέχισε, «ενωμένοι οφείλουμε να δώσουμε, συλλογικά και ομόθυμα τη μάχη για τη διασφάλιση των δίκαιων στόχων μας. Η ενότητα σήμερα, δεν είναι απλώς αναγκαία. Είναι όρος επιβίωσης. Να αφήσουμε τον διχασμό στο παρελθόν. Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα με συνεχείς αντιπαραθέσεις και ατελείωτες αντιδικίες. Προχωρούν μπροστά μέσα από τον διάλογο, τη σύνθεση θέσεων και ιδεών, τη μετριοπάθεια, τη συναίνεση. Και εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα εκτός από τη συνεννόηση, τη συλλογικότητα, την ενότητα.
Είναι η ώρα της ευθύνης, της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας. Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αξιοπιστία μπορούμε να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας και μήνυμα αισιοδοξίας στο λαό μας».

Τόνισε ότι οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και οι συνθήκες πιεστικές και ότι «ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία μας, η σκληρή δουλειά, η ενότητα και η συλλογικότητα θα μας οδηγήσει στην πόρτα εξόδου από την σημερινή κατάσταση».

Ξεκαθάρισε ότι «θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη» και ότι «δεν υπάρχουν ούτε εύκολες, ούτε άμεσες λύσεις. Υπάρχουν, όμως, πολιτικές που θα χρειαστούν κάποια περίοδο χρόνου να αποδώσουν». Δεσμεύτηκε να «αναλώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας για να ξαναφέρουμε αυτόν τον τόπο εκεί που του αξίζει. Να αποκαταστήσουμε τη χαμένη μας υπερηφάνεια και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα και στον λαό μας την ελπίδα και την προοπτική. Γιατί περάσαμε και δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία μας και μπορέσαμε όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά και να μεγαλουργήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα