Στις 15 Οκτωβρίου νέα καταληκτική συνάντηση των αρχηγών για την οικονομία

21:53 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να κλείσει το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις για την οικονομία στο εσωτερικό για να αρχίσει τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ενώ επιθυμεί να έχει καταλήξει η διαδικασία μέχρι την συνεδρία του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

«Θα έλεγα ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης, εμείς θέλουμε να κλείσουμε το συντομότερο δυνατόν, μεταξύ μας πρώτα από όλα για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε και με την Τρόικα για να δούμε που θα καταλήξουμε.

Υπάρχουν κάποιες συνεδρίες ευρωπαϊκών θεσμών, όπως είναι το Eurogroup, θα παρθούν κάποιες αποφάσεις και εμείς θέλουμε να κινηθούμε σε αυτά τα πλαίσια», ανέφερε μιλώντας μετά τη Σύσκεψη των Αρχηγών των Κομμάτων με την Κυβέρνηση για την οικονομία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό και ερωτηθείς για το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε λακωνικά ότι «το κλίμα ήταν θετικότατο». Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, κύλησε σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα.

Με την επόμενη συνεδρία των Αρχηγών των Κομμάτων να έχει οριστεί στις 15 Οκτωβρίου, οι πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να θεωρεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως καταληκτική στις διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό, ώστε να μπορέσει να αρχίσει αμέσως μετά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και να τις έχει ολοκληρώσει στις 22 Οκτωβρίου, ώστε να υπάρχει κατάληξη μέχρι τη συνεδρία του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

«Έχει συμφωνηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το πρωί για συζήτηση επί της ουσίας», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τότε η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα αποστείλει στα κόμματα ακόμα τρία έγγραφα τα οποία ετοιμάζονται. Το πρώτο αφορά το τραπεζικό σύστημα για το οποίο η Κυβέρνηση συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα, ενώ το δεύτερο αναφέρεται στα διάφορα τομεακά ζητήματα που αφορούν σε Υπουργεία, Υπηρεσίες και διάφορους τομείς της εργασίας και της αγοράς. Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος και τα δύο αυτά ζητήματα, δηλαδή, των τραπεζών και τα τομεακά περιλαμβάνονται στις θέσεις της Τρόικας και σε αυτά θα απαντήσει πολύ συγκεκριμένα η Κυβέρνηση. Το τρίτο έγγραφο είναι για την ανάπτυξη και ετοιμάζεται από Υπουργική Επιτροπή που έχει διοριστεί από την Κυβέρνηση. Τα έγγραφα αυτά θα κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κ. Στεφάνου είπε επίσης ότι έχει συμφωνηθεί, όπως τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων έχουν συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω διευκρινίσεις στα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν από τις προτάσεις της Κυβέρνησης και εντός των προσεχών ημερών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, τόσο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όσο και με τις εργοδοτικές, για συζήτηση των προτάσεων της Κυβέρνησης.

«Το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντιόταν με τους κοινωνικούς εταίρους είχε ανακοινωθεί πάρα πολλές φορές δημόσια. Είναι για

Keywords
Τυχαία Θέματα