Στήριξη του κυπριακού τουρισμού από TUI Travel

16:01 24/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη Λευκωσία για επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, θα βρίσκονται το διήμερο 25 και 26 Απριλίου του 2013 υψηλόβαθμα στελέχη του τουριστικού Ομίλου TUI Travel PLC, με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Johan Lundgren.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο τουριστικός Ομιλος TUI Travel PLC αναφέρει πως στόχος της επίσκεψης και των

επαφών των στελεχών της TUI Travel PLC είναι η επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του οργανισμού προς την κυπριακή τουριστική βιομηχανία και το επιχειρηματικό περιβάλλον ευρύτερα, μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία και το νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε.

Στη διάρκεια επίσημου δείπνου που θα παρατεθεί την Πέμπτη το βράδυ, αναμένεται να παρευρεθούν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, καθώς επίσης και αρκετοί παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel PLC δήλωσε πως «παρά τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία, η Κύπρος παραμένει ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός, που παρέχει όλες τις ψηλού επιπέδου υπηρεσίες που χρειάζεται κάθε επισκέπτης».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο κατά της ύφεσης, αλλά και αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για επανεκκίνηση της οικονομίας της».

H TUI Travel PLC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς στον κόσμο. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Όμιλος διαθέτει 141 αεροσκάφη και 1800 καταστήματα λιανικής πώλησης.

Τα συμβόλαια διαμονής των πελατών της TUI Travel στην Κύπρο ανέρχονται στα €120 εκατ. ετησίως, με τη μέση δαπάνη ανά τουρίστα να υπολογίζεται στα €65 ημερησίως.

Μέσω των προγραμμάτων της, η TUI Travel PLC μεταφέρει στην Κύπρο πέραν των 365.000 περιηγητών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και άλλους 81.000 τη χειμερινή περίοδο.

Επίσης, συνεργάζεται με 65 τουριστικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, στις οποίες ανήκουν περισσότερα από 300 ξενοδοχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα