Στήριξη του ΔΗΚΟ προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

13:42 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα «θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και για τον προγραμματισμό τους και για τον ευρύτερο σχεδιασμό τους», διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν την Πρυτανεία και τα μέλη του ΔΣ του ΤΕΠΑΚ.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, ο κ. Καρογιάν είπε ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει

τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας «που δυστυχώς στον τόπο μας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα αν συγκριθεί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Με τον Πρόεδρο του ΤΕΠΑΚ, τα μέλη του Συμβουλίου, την Πρύτανη και τους συνεργάτες τους είχαμε μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ αλλά και για την επέκταση του ΤΕΠΑΚ σε διάφορους παραγωγικούς και δημιουργικούς τομείς», ανέφερε.

Είχαμε την ευκαιρία, πρόσθεσε «να ακούσουμε τις σκέψεις, τα σχέδια αλλά ταυτόχρονα και τα επιτεύγματα που έχει καταγράψει το ΤΕΠΑΚ όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους νέους ορίζοντες που θα ήθελαν να οδηγήσουν το ΤΕΠΑΚ μέσα στη νέα εποχή».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΤΕΠΑΚ θα κατορθώσει να υλοποιήσει τους στόχους του γιατί ακριβώς έχει και τους επιστήμονες και τους καθηγητές, έχει την υποδομή την ανθρώπινη αλλά και την ευρύτερη υποδομή για να καταστήσει το ΤΕΠΑΚ όχι μόνο ένα ακόμα πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά να ανταγωνίζεται θετικά και σε σχέση με τις ευρύτερες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν.

Είπε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και για ζητήματα που αφορούν τη Βουλή, «υπό την έννοια ότι υπάρχουν κάποια νομοσχέδια αλλά και κάποια επιμέρους ζητήματα που αφορούν και το ΤΕΠΑΚ και βέβαια και μέσω της κοινοβουλευτικής μας ομάδας στην Επιτροπή Παιδείας θα προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να είμαστε συγκλητικοί στις ευρύτερες προσπάθειες για να μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε έτσι που το ΤΕΠΑΚ με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς αλλά και με πιο αποτελεσματικό τρόπο να προχωρήσει στα προγράμματα και στις δράσεις του».

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της και την ικανοποίησή της για τη συνάντηση η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού, είπε ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, που τώρα ως αυτόνομο πλέον ίδρυμα προχωρεί με τα δικά του όργανα διοίκησης».

Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν ευρύτερους ακαδημαϊκούς θεσμούς «που έχει να κάνει με τα προγράμματα σπουδών αλλά κυρίως με την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία και τι θα πρέπει να γίνει στην Κύπρο ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα μας τη θέση που της αρμόζει στον εκπαιδευτικό χάρτη και να μπορεί να διεκδικεί σε ισότιμη βάση τα σημαντικά κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία που προσφέρονται από την ΕΕ».

Αποφασίσαμε από κοινού, είπε συνεχίζοντας, «το κανάλι διαλόγου και επικοινωνίας μεταξύ μας να είναι σε συνεχή βάση».

Είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα