Ρέππας: Η τροπολογία Βορίδη για τα βυτιοφόρα ΔΧ δε θα περάσει!

Σε «ηλεκτρική καρέκλα» τείνει να μετατραπεί η θέση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς μετά την κόντρα που είχε αρχικά ο κ. Ρέππας με τον κ. Ραγκούση για τα ταξί συνεχίστηκε και επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, ενώ σήμερα εξελίχτηκε σε κόντρα Ρέππα-Βορίδη με αφορμή τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Αφορμή στάθηκε η τροπολογία Βορίδη για την οποία ο υπουργός κατηγορείται, ότι

«προσπαθεί να κρατήσει το επάγγελμα του ιδιοκτήτη βυτίου σε «επιλεκτική προστασία» για διάστημα ακόμη οκτώ χρόνων».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τέως υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ουσιαστικά κάλεσε τον κ. Βορίδη να αποσύρει την τροπολογία.

Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε, πως «αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω».

Σημειώνεται, ότι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, προβλέπει ότι «οι άδειες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι την έναρξη ισχύος του Νόμου 3887/2010» (πρόκειται για τον νόμο Ρέππα που ρυθμίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος του μεταφορέα), δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, «δεν μπορούν να μετατραπούν σε άδειες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και θερμής ασφάλτου μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που ορίζεται η 27η Ιανουαρίου 2020».

Οι ιδιοκτήτες των άλλων φορτηγών Δημόσιας Χρήσης καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Μεταφορών «κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων έως το 2020, καθώς διατηρεί τα προκλητικά προνόμια για μια μειοψηφία 700-800 βυτιοφορέων ΔΧ, ικανοποιώντας συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ και λειτουργώντας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Η Ομοσπονδία των Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των πολιτικών κομμάτων, αλλά και της ίδιας της Βουλής, «προκειμένου να πάψει αυτό το θέατρο του παραλόγου».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα