Προφυλακίστηκε 74χρονος για απόπειρα φόνου στα Λειβάδια

12:47 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προφυλάκισης εναντίον του Αγγελου Ιωσήφ, 74 χρόνων από τη Λακατάμια για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι η κατάσταση του θύματος της χθεσινής απόπειρας φόνου, του Μάριου Λοϊζου 20 χρόνων, που νοσηλεύεται από χθες στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ”εξακολουθεί να

είναι η ίδια, δηλαδή είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Το θύμα φέρει δύο τραύματα, ένα στη θωρακική χώρα και ένα στην πλάτη τα οποία φαίνεται ότι έχουν προκληθεί από πυροβόλο όπλο”.

Πρόσθεσε ότι ο 74χρονος που συνελήφθη χθες από την Αστυνομία οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προφυλάκισης του.

Η απόπειρα φόνου, με δύο πυροβολισμούς, έγινε χθες γύρω στη μία το μεσημέρι, όταν ο προφυλακισθείς φέρεται να μετέβη σε οικία στην περιοχή Λειβαδιών, όπου βρισκόταν ο Μάριος Λοϊζου και να τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στο στήθος. Το θύμα έτρεξε στη γειτονιά για να σωθεί και φέρεται ο 74χρονος να τον ακολούθησε και να τον πυροβόλησε ξανά, με αποτέλεσμα σκάγια από το κυνηγετικό να κτυπήσουν δύο γείτονες στα πόδια.

Φαίνεται ότι το ελατήριο της απόπειρας φόνου σχετίζεται με δυστύχημα που σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2010 στο δρόμο Ψημολόφου – Τσερίου, στο οποίο είχε τραυματιστεί κρίσιμα η 18χρονη Χρυστάλλα Αχιλλέως, που ήταν εγγονή του 74χρονου.

Η άτυχη Χρυστάλλα ήταν συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μάριος Λοϊζου, στο οποίο επέβαινε και δεύτερη 18χρονη. Σε κάποιο σημείο του δρόμου το αυτοκίνητο παρέκκλινε της πορείας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας και ανατράπηκε σε χωράφι.

Η 18χρονη που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας υπέκυψε στα τραύματά της δύο μήνες αργότερα. Χθες ήταν το δεύτερο ετήσιο μνημόσυνό της και ο παππούς της θεωρούσε το Μάριο Λοϊζου ως τον υπεύθυνο για το θάνατο της εγγονής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα