Στην Βουλή ο απερχόμενος και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την τελετή εγκατάστασης

17:15 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έφθασαν στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων ο απερχόμενος και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Αναστασιάδης αντίστοιχα, για την τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάτω από αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης έχουν ήδη προσέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας το σύνολο σχεδόν της πολιτικής,

πολιτειακής, θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου μαζί με εκπροσώπους ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, διοικητικά και διευθυντικά στελέχη ημικρατικών και άλλων οργανισμών, καθώς και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Αστυνομίας της Κύπρου. Οπως είναι προγραμματισμένο, στις 5 θα ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης μαζί με τη συνοδεία του έφθασε στις 4 και τριάντα το απόγευμα ακριβώς στην είσοδο της Βουλής όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους και ο κοσμήτορας της Βουλής Σοφοκλής Φυττής. Τον κ. Αναστασιάδη συνόδευσε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Χριστόφιας έφθασε στη Βουλή στις 4 και πενήντα, όπου επίσης τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, συνοδεύοντάς τον στο γραφείο του. Οι κκ Ομήρου, Αναστασιάδης και Χριστόφιας βρίσκονται αυτή την ώρα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και αναμένεται στις 5 να μεταβούν στην αίθουσα της Ολομέλειας για την διαδικασία εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την κάλυψη της τελετής έχουν διαπιστευτεί γύρω στους δέκα ξένους δημοσιογράφους και λειτουργεί ειδική αίθουσα Τύπου με σύστημα αυτόματης μετάφρασης στην αγγλική και τουρκική γλώσσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα