Σοβαρότατο ολίσθημα του νέου Προέδρου η απουσία γυναικών από το ΥΣ, λέει το ΠΙΚ

16:34 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για «σοβαρότατο ολίσθημα» του εκλελεγμένου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη κάνει λόγο το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου (ΠΙΚ) σε σχέση με την απουσία γυναικών από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το ΠΙΚ, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει «δυσαρέσκεια και έντονη απογοήτευση» για την παντελή απουσία γυναικών από το Υπουργικό και σημειώνει ότι η Κύπρος

καταγράφει ένα από τα πιο «καταθλιπτικά» ποσοστά συμμετοχής των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων και ψηλά πολιτειακά αξιώματα.

Αναφέρει ότι το νέο Υπουργικό «εκπέμπει την εικόνα μιας ανδροκρατούμενης πολιτείας που λειτουργεί στη βάση αναχρονιστικών πατριαρχικών δομών και αντιλήψεων που αρνούνται να αναγνωρίσουν το ρόλο και την προσφορά του 50% του πληθυσμού του τόπου».

Το ΠΙΚ προσθέτει ότι ανέμενε από αυτούς που ανέλαβαν τώρα την εξουσία «να επιδείξουν σεβασμό στις χιλιάδες άξιες γυναίκες της Κύπρου αναλαμβάνοντας πάνω απ’ όλα τις ευθύνες τους που απορρέουν από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και διακηρύξεις».

Οι διορισμοί από τον Πρόεδρο Επιτρόπων γυναικών δεν αντισταθμίζει, όπως αναφέρει, την απουσία γυναικών από την Κυβέρνηση, αντίθετα, προσθέτει αποτελεί επανάληψη «της λανθασμένης πρακτικής να διορίζονται γυναίκες σε κάποιες θέσεις δευτερευούσης σημασίας μόνο και μόνο για να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

Το ΠΙΚ καλεί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επανεκτιμήσει τη θέση του και με την πρώτη ευκαιρία να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα