Στην Κύπρο το Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΑΜ

15:56 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Επιτροπή Άμυνας έτυχε σήμερα ενημέρωσης από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη για το θέμα της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον τομέα της Ασφάλειας και Αμυνας, κατά την οποία το σώμα απεκόμισε την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως ασκούσα την Προεδρία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα.

Από την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή, θεωρείται ότι το Υπουργείο Αμυνας, όπως

και γενικότερα η Κυβέρνηση, είναι έτοιμη να διεκπεραιώσει την Προεδρία και θα ασκήσει τα καθήκοντα της χωρίς να υστερήσει στο παραμικρό από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ανέφερε ο κ. Βαρνάβα.

Πρόσθεσε ότι από τα ερωτήματα που τέθηκαν και τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Αμυνας κατέστη ξεκάθαρο ότι από την 1η Ιουλίου και μετά που η Κύπρος θα αναλάβει την εξ ολοκλήρου την Προεδρία ακόμα και η άτυπη σύσκεψη των Υπουργών Αμυνας των κρατών της ΕΕ και όλες οι λοιπές συσκέψεις θα διεξαχθούν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προεδρεύει της ΕΕ.

Ο κ. Βαρνάβα είπε πως η Επιτροπή Αμυνας δήλωσε πως θέτει τις υπηρεσίες της στη διάθεση του Υπουργείου Αμυνας και την ετοιμότητα της να συνεισφέρει ή να παρέμβει άμεσα ώστε να μπορέσει το κράτος να ανταποκριθεί στην άσκηση αυτής της Προεδρίας, στο βέλτιστο δυνατό βαθμό.

Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή Αμυνας ενημερώθηκε κατά πόσο ευσταθεί ότι ο λόγος πραγματοποίησης του Ατυπου Συμβουλίου των Υπουργών Αμυνας κατά την τρέχουσα, Δανέζικη Προεδρία στις Βρυξέλες σχετίζεται με άρνηση της κυπριακής Κυβέρνησης να το φιλοξενήσει, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε πως ο Υπουργός Αμυνας είπε στην Επιτροπή κατά ξεκάθαρο τρόπο ότι η Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας Βαρόνη Αστον αποφάσισε την πραγματοποίηση του υπό συζήτηση Συμβουλίου στις Βρυξέλες για καθαρά πρακτικούς λόγους γιατί αμέσως μετά θα συνέλθει το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ και θα διευκολυνθούν οι Υπουργοί Αμυνας της ΕΕ να συμμετέχουν και στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ.

Περαιτέρω, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε πως ο κ. Ηλιάδης διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αμυνας ότι μετά την 1η Ιουλίου το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Αμυνας θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα